„Japonia, venim!” | „Hey, omule, eşti talismanul meu norocos!” Poveştile lui Marius Negrea: „Era un fun în vestiar!” + când intră în concurs Julia Sauter, la CM patinaj artistic. Lucruri tari cu Katarina Witt, Philippe Candeloro şi Surya Bonaly

0

În perioada 18-24 martie, România va fi reprezentată la Campionatul Mondial de patinaj artistic de la Saitama, din Japonia, de Julia Sauter, în proba feminină. Pentru antrenorul ei, Marius Negrea, este ca o aniversare: în urmă cu 25 de ani participa ca sportiv la Campionatele Mondiale din Japonia, găzduite însă de oraşul Chiba, mai mare decât Bucureştiul cu 50 km².

  • Programul scurt din proba feminină este programat miercuri, 20 martie, de la ora locală 15:00. Programul liber este vineri, 22 martie, de la 17:30.
  • Începând cu 1990, Japonia a primit spre organizare 5 ediţii ale Campionatului Mondial de patinaj artistic: Chiba – 1994, Nagano – 2002, Tokyo – 2007, Saitama – 2014 şi, din nou, Saitama – 2019.

Îmi aduc aminte că, atunci, la Campionatele Mondiale, am concurat contra lui Elvis Stojko (n.r. – patinator de individual al Canadei, de trei ori campion mondial şi dublu medaliat cu argint la Jocurile Olimpice). Unde am fost eu, a câştigat el. Ajunsese să îmi spună – hey, guy, you are my lucky man! – adică eşti talismanul meu norocos. Chiar aşa mi-a pus – tu îmi aduci noroc, după ce am fost cu el ca sportiv – şi a câştigat, apoi am mers comentator – ne-am întâlnit şi a câştigat, ori ca antrenor, cu sportivii noştri – cu Gheorghe Chiper sau Roxana Luca. În anii respectivi, cât a mai concurat, a luat titlul mondial. Aşa am rămas noi prieteni„, povesteşte cu umor Marius Negrea, pentru ProSport.

Anii ’90, în care a concurat Marius Negrea nestingherit de restricţiile de deplasare ale vechiului regim, erau marcaţi de nişte personalităţi extrem de puternice, cu poveşti spumoase de viaţă, cu poveşti pe gheaţă şi cu poveşti pe care le puneau „în scenă” şi în afara gheţii. De exemplu, Surya Bonaly, cvintuplă campioană europeană între 1991 şi 1995, a inventat o…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.