Jaguar I-Pace este Mașina Anului 2019 în Europa: SUV-ul britanic devine al treilea model electrificat care primește prestigiosul premiu

0

Jaguar I-Pace a primit titlul Mașina Anului 2019 în Europa. SUV-ul electric a fost la egalitate cu Alpine A110, însă în duelul direct, I-Pace a câștigat la o diferență de 2 voturi.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Jaguar I-Pace este Mașina Anului 2019 în Europa. Într-un eveniment care a avut loc la Geneva, în preziua deschiderii primului salon auto european, jurnaliștii care fac parte din juriul European Car of the Year i-au acordat SUV-ului electric I-Pace cel mai râvnit trofeu de acest tip din Europa.

Jaguar I-Pace a primit în total 250 de puncte în urma votului reprezentanților media. La egalitate cu modelul producătorului britanic a fost și sportivul Alpine A110. În urma acestui rezultat, jurnaliștii care au făcut parte din juriul European Car of the Year au votat încă o dată favoritul, însă de această dată au putut alege doar dintre cele două modele amintite mai sus. Votul final a fost și el unul strâns: 18 voturi pentru Jaguar I-Pace și 16 pentru Alpine A110.

Totodată, Jaguar I-Pace devine primul SUV cu sistem electric de propulsie care primește acest premiu. Mai mult decât atât, modelul britanic este al treilea vehicul electrificat (hibrid, plug-in hybrid, electric) care se bucură de trofeul european. În trecut, Nissan Leaf și Opel Ampera au câștigat votul juriului european.

Kia Ceed a reușit să ocupe poziția a treia a topului cu 247 de puncte. Noua generație Ford Focus a ocupat locul al patrulea în votul jurnaliștilor europeni (235 puncte) și a fost urmat de Citroen C5 Aircross (210), Peugeot 508 (192) și Mercedes-Benz Clasa A (116).
Loc Model Punctaj
1 Jaguar I-Pace 250
2 Alpine A110 250
3 Kia Ceed 247
4 Ford Focus 235
5 Citroen C5 Aircross 210
6 Peugeot 508 192
7 Mercedes-Benz…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.