Ion Ionescu vrea să vadă gata cât mai repede noul stadion din Giulești

0

Născut în 1938, cu un an înainte de inaugurarea arenei din Giulești (10 iunie 1939), Ion „Puiu” Ionescu s-a declarat încântat de faptul că echipa sa de suflet va avea o „casă” nouă. Singura grijă a gloriei de odinioară a Rapidului este să mai prindă inaugurarea noului stadion, preconizată a avea loc în primăvara anului 2020.

„Stadionul nostru era vechi de nu mai țin nici eu minte! E foarte bine că se face altul. Sper ca, o dată cu noul stadion, să vedem și o nouă echipă a Rapidului în Liga 1. Și mai vreau să prind și eu Rapidul jucând pe noul stadion. De vrut, sigur că vreau, dar am și eu o vârstă. Totul e să mai și pot!”, a mărturisit, pentru Libertatea, fostul internațional (24 de meciuri sub tricolor, 5 goluri).

Acesta se confundă practic cu actuala arena din Giulești, pe care a călcat pentru prima oară în urmă cu 73 de ani! Mai precis, la șapte ani, când s-a înscris la „piticii” Rapidului.

Meci de retragere, în 1968

„Arena asta o știu de mic. La șapte ani am călcat pentru prima oară pe gazon, deși nu aveam voie. Jucam la piticii Rapidului și nu ne lăsa să mergem pe terenul central, dar noi mai „scăpam” și fugeam pe gazon, să simțim aerul Giuleștiului. Pe atunci mă gândeam: „Oare o să joc și eu vreodată aici?”. Antrenamentele și meciurile le susțineam pe terenul 2, de pământ, aflat pe locul în care s-a ridicat sala de sport”, și-a amintit fostul atacant.

Campion cu Rapid în 1967 și golgheter al României în două rânduri, Puiu Ionescu a continuat: „Țin minte și acum că am jucat primul meci pe terenul mare, la pitici, în 1946, la opt ani și ceva. A fost ca un vis împlinit!”.

Debutul la echipa mare a avut loc 14 ani mai târziu, în 1960, iar retragerea din potcoavă în 1968, după care idolul Giuleștiului a plecat în Germania, la Aachen. „Ultima mea partidă ca jucător pe terenul din Giulești a…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.