Iohannis cere urgent Parlamentului o lege pentru votul diasporei. În caz contrar, îi cheamă pe politicieni din vacanță

0

Președintele Klaus Iohannis cere urgent Parlamentului elaborarea unui proiect de lege prin care să se reorganizeze procesul de vot, mai ales pentru românii din străinătate. Dacă nu vor propune această lege până în iulie, președintele spune că-i va chema din vacanță ca să o facă.

Iohannis a dat ultimatumul: fie muncesc acum, fie nu mai pleacă niciun politician în vacanță

N-ar fi deloc rău ca parlamentarii să primească, din când în când, un imbold pentru a-și face datoria față de toți cetățenii, dar nu prea există sancțiuni reale în cazul în care aceștia nu se conformează.

Miercuri, 19 iunie, Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă în care a avut un mesaj clar și îndreptat direct spre Parlament și Guvern privind reorganizarea și îmbunătățirea procesului de votare, atât pentru românii din țară, dar mai ales pentru cei din diaspora.

Conform România Liberă, președintele a trimis o scrisoare premierului Viorica Dăncilă și președinților Camerei Deputaților și Senatului, Ciolacu și Tăriceanu, prin care cere urgent modificarea legilor electorale, astfel încât să nu mai fie îngrădit în niciun fel dreptul cetățenilor de a vota.

De asemenea, le cere parlamentarilor să se ocupe de aceste modificări, până la finalul sesiunii parlamentare. În caz contrar, va convoca o sesiune extraordinară a Parlamentului pe timpul verii, așa că, adio vacanță pentru deputații și senatorii care se gândesc deja la destinațiile acelea exotice unde și-au rezervat, pe banii contribuabililor, sejururi de lux.

Ce le-a cerut președintele

Iohannis a mai precizat că, în ultimele zile, a fost constituit un grup de lucru format din politicieni, experți și reprezentanți ai societății civile, pentru a elabora mai multe măsuri:  • debirocratizarea votului în străinătate;
  • mărirea numărului de secții în străinătate- AEP poate înființa o secție la fiecare 100 de…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.