INTERVIU | Singurul fotbalist din Feroe care a jucat vreodată în Liga 1. Kaj Leo i Bartalsstovu, „piesa” lui Rednic de la Dinamo, a luat două trofee în Islanda şi a jucat împotriva lui Ronaldo. Cuvintele de laudă la adresa „Puriului” şi o dorinţă: „Vreau să joc din nou acolo!”

0

Mircea Rednic a încercat să întărească din mers lotul lui Dinamo, aducând cinci jucători în cele aproape două luni de când a preluat echipa de la Claudiu Niculescu. Rachid Ait-Atmane, Mattia Montini, şi Simon Zenke s-au integrat rapid în echipa ”Puriului”, italianul Montini reuşind chiar să înscrie în meciul cu Viitorul, în timp ce Gregory Tade şi Naser Aliji au în continuare probleme medicale ce îi împiedică să debuteze pentru alb-roşii.

La începutul anului 2016, Rednic îl aducea la Dinamo pe singurul fotbalist din Insulele Feroe care a evoluat vreodată în Liga 1, Kaj Leo i Bartalsstovu. Mijlocaşul de 27 de ani nu a petrecut foarte mult timp în România, plecând după aproape jumătate de sezon, dar a fost suficient ca acesta să se ataseze de ţară.

După despărţirea de clubul din Ştefan cel Mare, Bartalsstovu a luat drumul Islandei, unde a câştigat deja două trofee şi unde a semnat recent cu a treia echipă din CV-ul său, campioana Valur Reykjavik. Chiar şi aşa, mijlocaşul din Insulele Feroe spune că ar vrea să joace din nou pentru un club din România. Cu echipa naţională, acesta a jucat chiar împotriva Portugaliei lui Cristiano Ronaldo, într-un meci încheiat cu victoria lusitanilor, scor 5-1.

Leo, te vei întoarce în România?
Abia aştept! Am sperat să joc contra României din nou, încă de când am plecat de la Dinamo, iar acum se va întâmpla. Sunt foarte fericit.

Ce spui despre această grupă din preliminariile Campionatului European?
O grupă entuziasmantă. Avem două echipe scandinave în grupă, lucru de care nu putem decât să ne bucurăm. Dar în acelaşi timp este o grupă dificilă, este sigur să spunem că Spania este favorită. Trebuie să jucăm bine în aceste jocuri pentru a avea o şansă, sperăm că vom obţine rezultate bune pe teren propriu.

Abia aştepţi meciul cu…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.