INTERVIU | În spatele liniilor inamice. Aşa au trăit fetele noastre partida decisivă din Bosnia: „Ne-au huiduit tot meciul. La final am început să plâng de fericire”. Cum s-au mobilizat după eşecul dramatic cu Spania şi obiectivul pentru EURO

0

Naţionala de volei feminin a României s-a calificat după o pauză de patru ani la Campionatul European, după un meci extrem de disputat cu Bosnia&Herţegovina. ProSport a stat de vorbă cu Alice Kapelovies (29 de ani, coordonator), cea care şi-a trecut în cont trei aşi în partida decisivă disputată în sala de la Lukavac. Alice a recunoscut că cei 1200 de susţinători ai gazdelor au creat o atmosferă ostilă pe toată durata partidei, dar spune că nu s-a gândit în niciun moment că România ar putea rata calificarea.

ProSport: Cât de mult v-a afectat înfrângerea cu Spania? Aţi reuşit să vă mobilizaţi după ce aţi pierdut in setul decisiv?
Alice Kapelovies: Înfrangerea cu Spania a fost foarte dureroasă şi parcă asemănătoare cu cea din ultima campanie de calificare, pe care am pierdut-o împotriva Ungariei şi care ne-a lasat un gust extrem de amar. Singura diferenţă fiind că acum mai aveam o şansă în Bosnia. A fost ca un duş rece şi am zis că e timpul să tragem de noi şi să ne ambiţionăm şi mai tare, pentru toată munca pe care am depus-o până atunci.

Cât de mari au fost emoţiile la scorul de 2-1 pentru Bosnia? Ai crezut in vreun moment ca puteţi pierde meciul?
Eu personal nu am mai avut emoţii în meciul cu Bosnia, eram setată doar pe victorie şi pe faptul că este momentul să dam totul sau nimic. Nu mai era nimic de pierdut. Nu m-am gândit în nicio secundă că am putea să pierdem. Nici măcar nu am vrut să ma gandesc la asta, ci doar să fiu mulţumită de mine la sfârşit, pentru că efectiv am dat tot ce am putut.

Ce ai simţit când ati câştigat setul decisiv?
Am fost foarte concentrată pe ce am de făcut până la sfârşitul meciului şi am încercat să nu aud nimic din tribună. Au avut un public care ne-a huiduit tot meciul. Atunci când am câştigat, am început să plâng de fericire….

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.