INTERVIU | Gabriel Sava, portarul român cvintuplu campion în Irlanda. Sfatul primit de la Mircea Lucescu, cum se vede fotbalul românesc din exterior şi dorinţa din finalul carierei: „Poate voi vorbi cu Bratu!”

0

de Alexandru Stănilă

Gabriel Sava (32 de ani), un nume puţin cunoscut publicului din România, continuă să-şi treacă în cont trofee importante în fotbalul irlandez. Portarul român, născut la Bacău, a obţinut un nou titlu de campion alături de Dundalk, al patrulea cu „Lillywhites” şi al cincilea din carieră, iar ProSport a stat de vorbă cu el imediat după ultima etapă din sezonul 2018 al Premier Division. Născut şi crescut în România, Gabriel nu a apucat să evolueze la vreun club din România, acesta luând drumul străinătăţii la vârsta de 14 ani. După şase luni petrecute la una dintre grupele de juniori ale lui Lazio, goalkeeper-ul român a plecat în Irlanda, loc unde şi-a petrecut întreaga cariera fotbalistică, cel puţin până în prezent.

Pe lângă performanţele interne, precum câştigarea celor cinci titluri, o Cupă a Irlandei sau trei Cupe ale Ligii, Sava a apărat buturile echipelor irlandeze şi în câteva meciuri din Europa League, contra unor formaţii cunoscute ale Europei, cum ar fi Malmo, Hajduk Split sau Zenit Sankt Petersburg. În meciul contra ruşilor (scor 1-2), din grupa D a Europa League, sezonul 2016/2017, portarul român a fost înger şi demon pentru Dundalk, greşind la primul gol al formaţiei pregătite pe atunci de Mircea Lucescu, dar apărând un penalty pe finalul jocului, moment care rămâne favoritul acestuia din carieră.

Cu toate acestea, „Gabby” a evoluat destul de puţin în perioada petrecută la Dundalk, din 2014 până în prezent, el acumulând doar 14 jocuri în Premier Division şi fiind folosit cu precădere în partidele din Cupe. Tehnicianul Stephen Kenny a mizat în ultimele stagiuni pe veteranul Gary Rogers, în vârstă de 37 de ani, care, nu de mult, se afla în lotul „naţionalei” Irlandei.
În interviul acordat ProSport, Gabriel Sava a vorbit despre…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.