INTERVIU EXCLUSIV | Povestea incredibilă a fundaşului dorit de FCSB. O eroare medicală i-a interzis să joace fotbal, Ungaria l-a salvat şi l-a vrut în naţională, dar a ajuns să joace tot pentru România

0

Adrian Rus (22 de ani) a apărut, parcă de nicăieri, în fotbalul românesc. A venit din Ungaria, la Sepsi, iar Mirel Rădoi l-a folosit în 3 din ultimele 4 meciuri decisive ale campaniei pentru Euro. Acolo l-au remarcat şi granzii din Liga 1. FCSB şi CFR încearcă să-l transfere pe fundşul central. Fotbalistul ascunde o poveste impresionantă. O poveste despre eforturile pe care le-a făcut pentru a devenit fotbalist profesionist.

La 18 ani a leşinat, iar doctorii din România s-au speriat şi nu i-au mai dat OK-ul să joace fotbal, cu toate că nu avea nicio afecţiune detectată la analize. A refuzat să accepte asta, a luptat aproape un an pentru cariera sa şi a găsit înţelegere în Ungaria. Ţara care l-a evaluat corect, din punct de vedere medical, l-a descoperit ca jucător. Maghiarii l-au vrut în naţională, dar nu l-au putut legitima, iar astăzi Adrian Rus este fericit că poate să joace pentru România la europeanul de tineret. Fundaşul care ar putea ajunge la FCSB povesteşte despre cât de mult şi-a dorit să joace contra echipei pe care o simpatiza în copilărie, dar scoate în evidenţă şi aspecte mai puţin cunoscute despre influenţa pe care o are Academia Puskas în Ungaria şi despre cum este ajutată Sepsi de prietena din ţara vecină.

Prosport: Adrian, unde ai început fotbalul?
Adrian Rus:La Satu Mare, cu Dacian Nastai. Aveam 6 ani şi am mers la o şcoală de fotbal. Am jucat până la 18 ani la Satu Mare. M-am mutat la Liceul cu Program Sportiv, la antrenorul Mihai Sabău, până pe la 17, când LPS ne-a împrumutat pe mai mulţi la Olimpia. Acolo am debutat în Liga 2, cu Tibi Csik antrenor.

Cum ai ajuns Ungaria? Ce s-a întâmplat?
Eram în vacanţa de iarnă. Părinţii mei lucrează într-o piaţă de antichităţi şi într-o dimineaţă am mers la ei. Nu măncasem nimic şi îmi luasem o plăcintă. Atunci am…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.