INTERVIU | Curaj şi pentru meciul cu Olanda: „Avem capacitatea de a le face faţă şi a câştiga împotriva lor”. Cum merge relaţia Dedu – Dumanska şi cum se decide titularizarea portarului la meciuri

0

Majoritatea privirilor la România – Olanda (duminică, ora 19:00) vor fi probabil pe Cristina Neagu şi Nycke Groot, două candidate serioase pentru titlul de MVP al Campionatului European, dar o altă cheie a partidei va fi la nivelul celor două porţi. România intră în luptă cu doi portari, Yuliya Dumasnka şi Denisa Dedu, care au cel mai bun procentaj la turneul final. Olanda răspunde cu un alt portar de clasă mondială, Tess Wester.

Declarată MVP la partida România – Germania (scor 29-24), Denisa Dedu a stat de vorbă cu ProSport înaintea partidei cu Olanda:

Denisa, România are cea mai bună poartă la acest Campionat European. Care ar fi explicaţia?
Mă bucur să aud lucrul acesta, dar apărarea este pe primul loc. Prestaţia noastră ca şi portari nu ar fi putut fi la asemenea nivel dacă nu am fi avut ajutorul defensivei. Ca să spun aşa, este un ajutor reciproc.

Totuşi, avem şi cel mai bun atac după prima fază a competiţiei, practic merge totul…
Da, într-adevăr, avem şi atac, avem şi apărare, jocul nostru este aşa cum ne-am dorit, iar lucrul acesta mă bucură enorm. Îmi doresc în continuare să fie tot aşa.

Aţi apucat să schimbaţi câteva vorbe cu Katrine Lunde după partida România – Norvegia?
Nu am vorbit cu Katrine Lunde, dar am schimbat câteva vorbe cu Silje Solberg, noi suntem colege la echipa de club (n.r. Siofok). Au recunoscut că am fost mai bune în meciul direct şi cam atât.

Cum decurge relaţia de colaborare cu Yuliya Dumanska?
Este o relaţie specială. Cred că tot timpul relaţia asta între portari a fost una mai deosebită. Cu Yuli încercăm să ne încurajăm una pe alta tot timpul, să ne completăm şi cred că lucrul acesta s-a văzut.

Cum se decide titularizarea voastră la meciuri. Este în funcţie de adversari?
Decizia aceasta o ia antrenorul cu portarii, Jaume Forte. El ne anunţă…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.