Interviu Cu Laurențiu Brănescu, Portarul Scoțieniilor De La Kilmarnock: “Mă Uit La Steaua și La Dinamo și Mă Minunez. Zici Că Botoșaniul și Iașiul Se Bat La Titlu” | Fotbal, Sport | Libertatea

0

De
Mihai Toma,

Kilmarnock e cel mai vechi club din Scoția și primul club profesionist de aici. 150 de ani de istorie, titlu cucerit în 1965, Cupe adjudecate în 1920, 1929 și 1997, plus o Cupă a Ligii, în 2012. La echipa din Ayrshire, 30 kilometri de Glasgow, s-a transferat portarul român Laurențiu Brănescu, 25 de ani. 

Gruparea care are pe siglă două veverițe, dar și mesajul lui Confidemus, “Ai încredere în tine”, în latină, a avut un sezon incredibil anul trecut, locul 3, iar acum visează tot la ținte înalte. Interviul cu goalkeeperul vâlcean a început pe soare, cu o ședință foto la stadion, și s-a terminat pe o ploaie torențială. Așa e în Scoția! În fiecare zi!

– Laurențiu, două meciuri cu ghinion, în primele două etape, gol în minutul 90 de la Rangers, 1-2, 0-2 la Hamilton din două faze simple. Cum e startul ăsta? 
– Nu este ușor, sunt mulți jucători noi, antrenorul e nou. Echipa a avut un sezon precedent bun, cu loc 3 și calificare în Europa League. S-a văzut totuși lipsa de experiență, nu am avut parcurs lung. În campionat e clar, ne trebuie puncte. Am avut două meciuri grele. Rangers e echipă mare, precum Celtic. Cu puțin noroc, puteam scoate un rezultat pozitiv.

– Contra lui Glasgow Rangers ai fost declarat cel mai bun jucător al echipei tale.
– Da, a fost foarte important să joc bine la debut. Capăt încredere, primesc încredere, e liniște, e foarte bine așa. Sper să începem să câștigăm și puncte.

Limba fotbalului

– Ce obiective sunt?
– Să prindem Top 6, în primă fază. E același sistem, cu play-off și play-out, ca în România, dar nu se înjumătățesc punctele. În ultimii ani, echipa a fost mereu sus. Suntem încrezători, avem jucători de calitate, urmează să ne mai omogenizăm și vor veni și rezultatele. Evident, ne interesează și Cupa, și Cupa Ligii. Vom vedea.

– Tu ești un globe-trotter. Ai jucat în…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.