INTERVIU cu „Krumbholz” al României! Rareş Fortuneanu a fost numit antrenor principal în Franţa, la St. Raphael, echipă care a jucat finala Cupei EHF în 2018

0

Rareş Fortuneanu (40 ani), plecat de la Dinamo la St. Raphael încă din 2004, este gata să treacă la o nouă etapă a carierei, cea de antrenor principal. Fostul centru al echipei naţionale a fost anunţat noul antrenor al echipei St. Raphael, echipă care a jucat finala Cupei EHF în 2018. Practic, el este primul antrenor român care ajunge să antreneze în prima ligă din Franţa după Radu Voina, în urmă cu aproximativ 20 de ani. Azi, Franţa este cel mai puternic campionat din lume, conform ierarhiei EHF.

Rareş Fortuneanu a fost antrenor secund până la finalul acestui sezon, dar oficialii clubului au decis să-i acorde încredere şi i-au încredinţat echipa din postura de „principal”. St. Raphael este una dintre echipele de top din Franţa în ultimii ani, în 2017 şi 2018 reuşind să ajungă până în turneul Final Four al Cupei EHF. Rareş îi va avea ca elevi şi pe internaţionalii români, Mihai Popescu şi Alexandru Şimicu.

Ce reprezintă pentru tine această numire în funcţia de antrenor principal la St. Raphael?
Reprezintă o nouă etapă din cariera mea handbalistică, începută prin formarea mea ca jucător în România, continuată apoi la St. Raphael ca sportiv şi în ultimii 5 ani ca antrenor secund. Începe o nouă etapă, de antrenor principal, cu mai multe responsabilităţi, dar iau această provocare cu mult entuzism şi pasiune, la fel cum am abordat şi celelalte etape din cariera mea.

Eşti primul antrenor român, după Radu Voina, care reuşeşete să pătrundă în prima ligă din Franţa, azi cel mai bun campionat din Europa conform ierarhiei EHF. Cum poate fi explicată această ascensiune?
Am avut şansa să mă transfer în Franţa la St. Raphael. Clubul a…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.