INTERVIU | Crina Pintea: „Poate spun multe prostii acum, pentru că sunt super-entuziasmată, dar să mai plângă şi alţii, pentru că noi am plâns destul”. Cum reuşeşte să se lupte pe semicerc cu trei-patru jucătoare în acelaşi timp?

0

Crina Pintea a fost una din jucătoarele cheie ale României în prima fază a Campionatului European de handbal feminin din Franţa. Şi în partida cu Norvegia, 31-23, pivotul român şi-a eclipsat adversarele. Iar în tabăra adversă au fost Heidi Loke, Kari Brattset, etc, jucătoare cu un palmares imens la nivel mondial. Dar tricolora vine din spate şi şi-a depus deja candidatura pentru cel mai bun pivot al turneului, şansele urmând să sporească concomitent cu un parcusr la acelaşi nivel al României. După meci, Pintea a fost foarte fericită. De această dată au plâns adversarele, după anu întregi de insuccese în faţa Norvegiei la turneele finale.

Crina, aţi învins Norvegia la 8 goluri, aceasta fiind şi cea mai are înfrângere a lor în istoria Campionatului European. Ce simţi în momentul acesta?
Nu vreau să spun lucrul acesta, dar cred că mi-ar fi frică să joc acum cu echipa României. Poate am spus prea mult (n.r. s-a amuzat), dar noi suntem foarte motivate acum şi jucăm frumos împreună, ne simţim foarte bine, ne încurajăm tot timpul. Chiar dacă sunt şi momente mai grele, tot timpul ne susţinem. Am mai simţit astfel de lucruri în trecut, dar acum cred că este ceva diferit şi este foarte frumos.

De 18 ani, ele tot ne-au făcut să plângem, nu le-am bătut la turneele finale. E prima dataă când reuşim şi noi să le batem…
Chiar am spus că am plâns câţiva ani de zile, vin de ceva timp la echipa naţională. Poate spun multe prostii acum, pentru că sunt super-entuziasmată, dar să mai plângă şi alţii, pentru că noi am plâns destul.

Crina, te lupţi cu trei-patru jucătoare în acelaşi timp. Care este secretul, ce te face să fii atât de puternică pe semicerc?
Probabil m-am călit şi nu mai simt adversarul în spate.

Care a fost cea mai „grea” în apărare?
Nu mai ştiu, am primit destule, dar nu…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.