Înmatriculările Dacia au crescut în Europa cu 2.4% în februarie pe o piață în ușoară scădere: aproape 42.000 de unități

0

Dacia a înmatriculat aproape 42.000 de unități în Europa în luna februarie, în creștere cu 2.4%, în contextul în care piața a avut în ansamblu o scădere de 0.9%.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Dacia a continuat să înregistreze o creștere a înmatriculărilor de mașini noi în Europa și în a doua lună a anului, potrivit datelor furnizate vineri de Asociația Constructorilor de Automobile din Europa (ACEA).

Astfel, producătorul de la Mioveni a înmatriculat 41.716 unități în februarie, în creștere cu 2.4% comparativ cu februarie 2018. În plus, în primele două luni ale anului, Dacia a ajuns la 86.284 de unități, în creștere cu 7.4%. Datele sunt valabile pentru cele 28 de state din Uniunea Europeană și țările care fac parte din organizația EFTA (Norvegia, Elveția, Islanda și Liechtenstien).

Dacia a reușit astfel încă o dată să obțină rezultatele mai bune decât media europeană, în condițiile în care înmatriculările au scăzut cu 0.9% în februarie și cu 2.9% la nivelul primelor două luni. În plus, rezultatele Dacia sunt net superioare celor obținute de Renault, ale cărui înmatriculări au scăzut cu 1.7% în februarie la 80.000 de unități și cu 4.9% în primele două luni ale anului, la circa 151.000 de unități.

Constructorii prezenți în Europa au avut evoluții puternic constrastante. De exemplu, înmatriculările Jeep au crescut în februarie cu peste 35% la peste 16.000 de unități, iar cele ale japonezilor de la Mitsubishi cu 30% la aproape 12.000 de unități. Creșteri semnificative au raportat însă și Smart (+9.8%), Citroen (+7%) sau Mercedes-Benz (+4.1%).

Pe de altă parte, o serie de constructori au înregistrat scăderi puternice, iar Porsche a ținut din nou capul de afiș cu o…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.