Informații noi despre motoarele disponibile pe noua generație Mazda 3: diesel de 1.8 litri și 116 CP sau benzină de 2.0 litri și 122 CP

0

Mazda a publicat informații noi despre motoarele disponibile pe noua generație Mazda 3. Modelul de clasă compactă poate fi comandat fie cu un motor pe benzină de 122 CP și 213 Nm, fie cu o unitate diesel de 1.8 litri capabilă să ofere 116 CP și 270 Nm. Pentru moment, Mazda nu oferă informații despre motorul Skyactiv-X.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

La finalul anului trecut, Mazda a publicat primele imagini și detalii referitoare la noua generație Mazda 3. Modelul constructorului japonez a primit un design nou, dar și un interior mult îmbunătățit.

În momentul prezentării, niponii nu au oferit detalii complete despre motorizările disponibile pe noua generație Mazda 3. Acum, cu ocazia testului internațional desfășurat în Lisabona, reprezentanții Mazda vin cu noi detalii tehnice despre motorizările și versiunile disponibile pe noul model de clasă compactă.

Fanii motoarelor diesel vor putea comanda unitatea Skyactiv-D de 1.8 litri. Aceasta oferă 116 cai putere la 4.000 rpm și 270 Nm între 1.600 și 2.600 rpm. Unitatea diesel va fi disponibilă atât cu o transmisie manuală cu șase trepte, cât și cu o cutie automată tot cu șase rapoarte.

Hatchback-ul Mazda 3 echipat cu motorul diesel accelerează de la 0 la 100 km/h în 10.3 secunde (12.1 secunde pentru varianta cu transmisie automată), în timp ce viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 194 km/h (192 km/h pentru versiunea cu transmisie automată). Conform fișei tehnice, sedanul oferă aceleași valori în dreptul accelerației, însă viteza maximă crește până la 199 km/h, indiferent de tipul transmisiei.

Consumul mediu mixt anunțat de Mazda este de 5.0 – 5.1 litri/100 de kilometri în cazul hatchback-ului echipat cu transmisie manuală, respectiv 4.8 – 5.0…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.