„Impresionant!” Mats Wilander şi Patrick Mouratoglou au spus-o la unison, după victoria Simonei Halep în faţa legendarei Venus Williams. Analiza experţilor, după 6-2, 6-3 pentru #1 mondial, în turul 3 la Australian Open

0

Simona Halep a jucat cel mai bun meci după mai bine de jumătate de an, reuşind să o învingă autoritar pe Venus Williams, 6-2, 6-3, cu cinci break-uri, într-o oră şi 17 minute, în turul trei la Australian Open.

Jocul numărului unu mondial a fost agresiv, precis, greşelile neforţate au fost puţine (12, faţă de 33 ale americancei, Halep având la final de meci raport pozitiv, după ce a lovit decisiv de 21 de ori), iar concentrarea Simonei a fost la nivel înalt pe întreaga durată a partidei. Românca i-a impresionat, atât pe expertul Eurosport, Mats Wilander, cât şi pe Patrick Mouratoglou, antrenorul viitoarei sale adversare, Serena Williams.

„Simona ştia că trebuie să fie agresivă, pentru că nu vrei să o laşi pe Venus să îşi facă jocul ei, întrucât ştim cât poate fi de periculoasă. Cred că ambele jucătoare veneau după meciuri dificile, iar Venus mi s-a părut puţin obosită. Ea nu mai are vârsta Simonei, ceea ce e a fost bine pentru Halep, de asta meciul a fost atât de clar în favoarea Simonei. Halep s-a simţit bine în raliuri„, a punctat francezul Mouratoglou.

Suedezul Mats Wilander a punctat faptul că oboseala acumulată de Simona în primele două partide şi apariţia unor mici jene la nivelul membrelor inferioare au contribuit la super-evoluţia româncei. „Sunt impresionat. Când ai o mică răceală, când simţi că vine gripa, când ai o mică accidentare – asta face lucrurile mai simple din punct de vedere tactic, pentru că ştii că trebuie să joci mai simplu şi mai direct. Cred că în situaţia asta a fost şi Simona, cred că a fost ajutată de acest lucru şi sunt impresionat de felul în care a abordat meciul, mai ales ştiind că Serena aşteaptă în turul următor, este excelent că a reuşit să fie concentrată şi să lovească aşa cum a făcut-o„, a analizat Wilander, la microfonul…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.