Imaginile celor mai bune cinci momente ale sportului românesc în 2018! Simona Halep, sezonul de pus în cartea de istorie

0

Sportul românesc încheie anul 2018 cu un bilanţ destul de subţire, dacă ar fi să privim în perspectiva Jocurilor Olimpice. Practic, România a obţinut patru medalii la discipline olimpice, o medalie de aur, două de argint şi un bronz, un palmares mult sub ce şi-au propus federaţiile naţionale, dar mai ales Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Fără doar şi poate, imaginea numărul unu a anului a fost oferită de Simona Halep, în momentul în care a ridicat trofeul la Roland Garros, primul trofeu de Grand Slam pe care l-a câştigat. Românca şi-a atins practic cel mai important obiectiv al carierei. Titlul respectiv, dar şi parcursul până spre finalul anului i-au garantat locul 1 mondial în WTA pentru al doilea sezon consecutiv. Simona a intrat şi într-un top 10 all-time al jucătoarelor care au stat în fotoliul de lider, după numărul de săptămâni.

O altă imagine istorică a anului, chiar dacă nu s-a încheiat în cele din urmă şi cu o medalie, a fost victoria naţionalei de handbal feminin în faţa Norvegiei cu scorul de 31-23, în cadril Campionatului European din Franţa. România a reuşit să învingă cea mai bună reprezentativă a lumii, care a dominat handbalul feminin în ultimul deceniu. Tricolorele au impresionat în primul rând prin maniera de joc, iar diferenţa de 8 goluri de la final i-a garantat inclusiv accesul în semifinalele competiţiei. Din păcate, Cristina Neagu s-a accidentat în grupa principală, iar România nu a mai avut aceeaşi forţă pentru a se bate la medalii. La final, echipa condusă de Ambros Martin a terminat pe locul 4.

O altă performanţă individuală de excepţie a fost realizată de Ana Maria Brânză Popescu, care a cucerit medalia de argint a probei individuale de spadă feminin, din cadrul Campionatelor Mondiale de scrimă de la Wuxi (China). Rezultatul a venit la numai zece…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.