Imagini senzaționale cu legenda fptbalului Michel Hidalgo. Libertatea l-a vizitat, iar poveștile lui sunt fabuloase

0


  • LFost secund al românului Ștefan Kovacs la naționala Franței, 1973-1975, Michel Hidalgo, 85 de ani azi, a avut un mandat monumental: 27 martie 1976-1984, calificări la Mondialele din 1978 (după 12 ani de absență), și 1982, plus titlul european din 1984, primul trofeu din istoria „cocoșilor”.

  • Tehnicianul care l-a lansat pe Platini, despre care crede și azi că avea „până și picioarele inteligente”, e omul care a folosit cu patru genii la mijlocul terenului: Platini-Giresse-Genghini-Tigana.
  • Prin intermediul agentului Nicolas Philibert, Libertatea l-a vizitat acasă pe Monsieur Michel: nu departe de celebrul Avenue de Prado, într-un cartier rezidențial, Cadenelle, situat pe o colină, cu bariere de acces și pază cu arma-n dinți. „Arată a oameni de încredere?”, a întrebat Monique, soția, când cerberul de la poartă a sunat-o. „Așa par!”. E, practic, pașaportul nostru spre Franța cu care ne-am născut, Tresor, Tigana, Platini. Hidalgo!

Nicolas are grijă de Michel ca de propriul tată. Vine de la Avignon zilnic, 200 de kilometri dus-întors. „O singură rugăminte, dacă a acceptat să vă primească. Să nu-l obosiți!”. Hidalgo are un început de Alzheimer și, de aproape șase luni, s-a retras din viața publică. Henri Michel s-a dus, fostul coleg Raymond Kopa s-a dus, mulți s-au dus. Discuția noastră e ca un vis. Pentru noi e un vis care nu va fi pierdut.

După ce am plonjat, pentru o jumătate de ceas, într-un univers mitic, sau mistic, cu fotbaliști și antrenori de basm, Monique, care luptă și ea cu o boală grea, avea lacrimi în ochi, de parcă onoarea a fost a lor, nu a noastră. „Salutări fiului lui Ștefan Kovacs”, spune femeia. „Ștefan a fost un om remarcabil, inteligent, nașul meu, și la propriu, și la figurat! Am învățat atât de multe! De la civilizația stadionului, la politica vestiarului. Mereu spune să nu ținem geniile în lanțuri!”, completează Michel….

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.