Ianis Hagi, pe urmele lui Milinkovic-Savic şi De Bruyne. Genk este „laboratorul de talente” al Europei. A vândut jucători de 160 de milioane de euro

0

Dacă va semna cu Genk, Ianis Hagi se va afla pe în “vitrina cu talente” cea mai urmărită a Europei. Academia lui Genk este una dintre cele mai apreciate de pe continent, iar marile cluburi îşi completează loturile de acolo, în mod frecvent. O academie în care se pune accent pe tehnică şi contolul mingii, Genk a oferit în ultimul deceniu jucători în toate campionatele puternice ale Europei. Multe dintre staturile de astăzi din Champions League au plecat de la Genk, care are un rol esenţial şi pentru performanţele echipei naţionale.

A vândut de 30 de milioane în această vară

Genk a început să vândă jucători în campionatele puternice încă din urmă cu un deceniu. În ultimii 10 ani, formaţia belgiană a transferat fotbalişti în valoare de 160 de milioane de euro. Şi în vara acestui an Genk a obţinut 30 de milioane de euro din jucătorii vânduţi, fundaşul central Aidoo, plecat la Celta Vigo şi mijlocaşul stânga Trossard, vândut la Brighton pentru 20 de milioane de euro, au fost vedetele campaniei de transferuri.

Courtois şi De Bruyne, crescuţi în academie

Sunt două modalităţi prin care Genk reuşeşte să-şi atragă fotbalişti care să ajungă staruri în campionatele tari din Europa. Prima este cea a formării lor în academie. Aşa s-a întâmplat în cazul lui lui Courtois, plecat la Chelsea, Divok Origi, atacantul lui Liverpool sau De Bruyne, actualul playmaker de la Manchester City. Yannick Carasco, fostul fotbalist al lui Atletico Madrid sau Benteke, atacantul de naţională de la Cristal Palace, au reprezentat alte succese ale academiei.

Milinkovic-Savic şi Koulibaly, transferaţi după modelul Ianis

În paralel cu jucătorii…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.