Honda a găsit utilitatea perfectă pentru mașinile autonome, iar rezultatul e spectaculos

0

Honda a găsit o nouă întrebuințare mașinilor autonome, unde nu e nevoie de o tehnologie foarte avansată. Nu într-atât cât să se streseze cu imprevizibilitatea pietonilor și alte situații de risc asemănătoare.

Cei de la Honda nu mai vor să se complice cu inteligența artificială capabilă să “citească” toate situațiile de risc, așa că vor să creeze un ATV autonom destinat muncilor de teren.

Este vorba de un vehicul off-road pentru care au pregătit deja un concept și urmează să-l prezinte la începutul lui 2019 în Las Vegas, la International Consumer Electronics Show.

Conceptul realizat de Honda este un ATV autonom, deci un vehicul de teren ușor de modificat cu diverse echipamente, în funcție de scopul în care este întrebuințat: comercial, construcții, agricultură și chiar ca vehicul de intervenție pentru pompieri.

Dacă Honda dezvoltă tehnologia inteligenței artificiale atât cât să facă față unor sarcini din domeniile menționate, atunci ATV-ul va face minuni pentru oricine îl întrebuințează.

Imaginează-ți cât te-ar putea ajuta în curte, pentru că poate fi echipat cu lamă pentru deszăpezire, să care obiecte grele, să sape sau chiar să irige culturi agricole. Da, există deja vehicule cu care poți face astfel de munci, dar ATV-ul promis de Honda e autonom. Doar îl programezi să facă munca în locul tău, fără să-l dirijezi tu, cu toate că o poți face cu o telecomandă, de la distanță.

În clipul de prezentare al prototipului ți se arată cum pot fi montate pe vehicul diverse echipamente și accesorii. Chiar și roțile sunt interschimbabile. Sportivii se pot folosi de ATV-ul autonom pentru a le căra echipamentul și alte lucruri, în timp ce ei aleargă. Vehiculul te urmează, fără să mai ai stresul rucsacului sau apei.

Cea mai interesantă este întrebuințarea sa de către pompieri. Dotat cu tunuri cu apă și cu o lamă asemenea unui buldozer,…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.