Helmuth Duckadam, omul zilei în România, după ce a fost lăudat de Donald Tusk

0

În mesajul adresat României, înainte ca țara noastră să preia frâiele Europei, Donald Tusk, președintele Consiliului European, s-a referit la trei nume de sportivi: Nadia Comăneci, Simona Halep, „care încântă publicul din întreaga lume”, dar lovitura de imagine a fost când l-a menționat pe Helmuth Duckadam.

„Și aș vrea să fac un apel la toți românii, să apere, în România și în Europa, fundamentele civilizației noastre politice: libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viața publică, statul de drept și constituția. Să le apere cu aceeași hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat acele patru penalty-uri la rând. Atunci, și mie mi s-a părut imposibil! Dar, el a reușit. Și voi veți reuși. Pe această cale, vă asigur de tot sprijinul meu”, a fost discursul cu care Donald Tusk a electrizat scena publică din România. Polonezul a completat: „a fost un episod care mi s-a întipărit cel mai bine în memorie”.

Libertatea: Sunteți omul zilei în România.
Helmuth Duckadam: Am fost omul serii, de fapt! Sunt convins că domnul Tusk a văzut meciul din 1986. Suntem țară est-europeană și toate țările din blocul estic au ținut cu Steaua, la acea finală. Era o chestiune regională. Nu prea poți să explici în cuvinte astfel de moment. Mă uitam împreună cu soția și cu fiica noastră, Julianne, de 10 ani. A trebuit să-i mai explic o dată. Am fost surprins, apoi au venit telefoanele de la prieteni, să mă întrebe dacă am văzut festivitatea.

Puteați fi și dumneavoastră la Ateneu…
Nu, n-aveam ce să caut eu acolo. Era un eveniment politic, de o importanță fantastică. Consider faptul că m-a nominalizat în discurs un lucru care mă flatează și mă face să fiu foarte mândru. Înseamnă că ceea ce am făcut în viață n-am făcut degeaba. N-am trecut degeaba prin viață, cum se spune.

„Dacă voi primi o invitație, o voi…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.