Helmut Duckadam, Despre Necazurile Cauzate De Problemele De Sănătate

0

Fără îndoială, finala câștigată la Sevilla e cel mai important moment din fotbalul românesc, atunci când Duckadam, ajuns la 60 de ani, reușea să apere patru lovituri de la 11 metri în fața Barcelonei și să aducă Cupa Campionilor Europeni la București.

„Fără 7 mai eram un simplu portar”

„Atunci mi s-a schimbat radical viața! E clar că Dumnezeu a fost darnic cu mine și mi-a scris undeva, acolo, că trebuie să fie momentul meu. Fără 7 mai 1986 probabil eram un simplu portar care a trecut și el prin Divizia A. Unul oarecare… Nu mai eram atât de cunoscut, nu mai mă oprea lumea pe stradă și nu mai dădeam autografe. A fost un moment magic, cel mai important din viața mea. Sunt sigur că fără el eram un simplu om. Destinul meu s-a schimbat radical din acel moment! Devenisem vedetă, ca să zic așa! Nu eram obișnuit cu asta. Dar cum Dumnezeu îți dă momente fericite și unice, îți mai și ia. Te trezești cu tot felul de probleme. Mergem înainte, nu?!”, spune Duckadam în exclusivitate pentru Libertatea.

„Nu e atât de plăcut la 60 de ani”

Care sunt problemele lui Duckadam la 60 de ani? „Păi, nu e atât de plăcut când se adună toate. Dacă stai bine cu sănătatea, treci mai ușor peste ele. Dar la mine se simte… Și se simte în fiecare dimineață. Când îmi trosnește o mână, un picior. Mă mai doare pe ici, pe colo. E greu… Dacă ai probleme de sănătate, așa cum am eu, chiar e dificil, dar nu avem ce să facem. Eu am avut opt operații grele, complicate. Opt! Nu e atât de plăcut când știi asta… În fiecare dimineață iau un pumn de pastile. Nu exagerez! Am 20 de medicamente pe care trebuie să le iau zilnic. Unele pentru coagularea sângelui, pentru circulație, pentru tensiune, pentru stomac, unele pe post de pansament gastric. Ha, ha, ha! Când v-am zis că nu-i așa simplu…”, mai dezvăluie pentru Libertatea fostul portar.

OPERAȚIILE LUI DUCKADAM

– 1986: Se afla la Arad și a…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.