HC Zalău a efectuat primul transfer! Strategia lui Gheorghe Tadici, atipică pentru Liga Naţională. ”Cred că măsura federaţiei de a impune nişte criterii va estompa invazia de sportivi străini”

0


Gabriela Vrabie este primul transfer al echipei HC Zalău pentru viitorul sezon. Extrema dreaptă formată la LPS Brăila a „primit” un contract în Liga Naţională chiar de ziua ei.

În vârstă de 19 ani, Gabriela Vrabie a semnat un contract pe 4 ani cu HC Zalău. „Andrada Mihalcea va deveni mamă, iar postul de extremă dreaptă a rămas practic descoperit. M-am orientat către o extremă care în primul rând să aibă calităţi, posibilităţi de progres. Am urmărit-o la Trofeul Carpaţi de la Rm. Vâlcea, am urmărit-o şi la Trofeul Carpaţi de la Brăila şi mi s-a părut o jucătoare potrivită pentru ceea ce mă interesează pe mine, ideea de a promova tinere cu posibilităţi de a creşte”, ne-a declarat Gheorghe Tadici, antrenorul-manager al echipei HC Zalău.

Formaţia ardeleană reprezintă unul dintre proiectele atipice ale Ligii Naţionale, este printre puţinele, dacă nu chiar singurul club din prima ligă care merge exclusiv pe promovarea şi creşterea jucătoarelor tinere. „Este un aspect pe care îl am de mult în vedere. Aici au crescut foarte multe jucătoare, care odată consacrate pe performanţă s-au dus spre grupări care au posibilităţi financiare mai mari. Este şi cazul fetelor care au plecat în această vară pe salarii mai mari vizavi de ce a fost aici. De altfel, eu le spun mereu fetelor, pe termen scurt câştigaţi mai puţin, pe termen lung o să câştigaţi mult mai mult şi o să vă bucuraţi de aprecieri în lumea handbalului ca sportive de performanţă. Şi mă gândesc în special la sportivele care au…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.