Grupul Hyundai anunță o investiție de 80 de milioane de euro în Rimac: parteneriatul va da naștere unui concept electric de performanță și a unui model alimentat cu hidrogen

0

Hyundai și Kia vor investi 80 de milioane de euro în Rimac. Inginerii și tehnicienii constructorului croat de hypercar-uri electrice îi vor ajuta pe asiatici pentru dezvoltarea viitoarelor modele electrice.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Grupul Hyundai din care face parte și constructorul Kia a semnat un parteneriat strategic cu Rimac. Grupul asiatic va investi 80 de milioane de euro (64 de milioane de euro vor veni din partea Hyundai, iar 16 milioane de euro vor veni din partea Kia), în cadrul companiei din Croația.

Conform primelor informații, departamentele de dezvoltare și cercetare ale celor două companii vor lucra împreună pentru pregătirea unor vehicule electrice Hyundai. Pe listă se află un prototip electric de performanță care anunță un viitor model de serie dezvoltat sub logo-ul Hyundai N (divizia de performanță a asiaticilor), dar și un vehicul electric cu pile de combustie pe bază de hidrogen.

Primele rezultate ale acestui parteneriat ar urma să fie vizibile începând cu 2020.

„Rimac este o companie care deține informații importante în segmentul vehiculelor electrice de performanță. Experiența croaților în domeniul mașinilor electrice și colaborările cu alți producători din industrie sunt câteva dintre motivele pentru care considerăm Rimac ca fiind partenerul ideal pentru noi”, a declarat Euisun Chung, vicepreședinte executiv în cadrul Grupului Hyundai.

Rimac a reușit să ajungă în prim-plan cu ajutorul unor hypercar-uri electrice. Primul dintre acestea se numește Concept One și oferă 1.224 CP. Cel de-al doilea hypercar a fost lansat în 2018 în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Acesta poartă numele de Rimac C_Two (foto) și integrează patru motoare electrice capabile să dezvolte 1.914 cai putere…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.