Greșeala care-ți arată că Raed Arafat minte sau nu înțelege RO-ALERT

0

Pe 26 ianuarie, sistemul RO-ALERT a trimis mesaje bucureștenilor să-i anunțe să nu mai sune la 112. Pe 29 ianuarie, Raed Arafat a explicat de ce n-ai primit mesajul. Gestul e nobil, probabil, dar explicațiile lui Arafat n-au nicio treabă cu proiectul RO-ALERT.

RO-ALERT e un sistem care, la o adică, ți-ar putea salva viața. Alertele pe care le-ai primi pe telefon ar trebui să te informeze despre problemele mari – dezastre naturale, fenomene meteo extreme, atacuri teroriste, de exemplu. Totodată, serviciul ar trebui să funcționeze fără vreo aplicație specială, ceea ce Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, din nu se știe ce motiv, nu cunoaște.

La 112 au fost înregistrate peste 3.000 de apeluri într-o oră, adică de aproape 10 ori mai multe decât în mod obişnuit.

Sistemul RO-ALERT a fost testat prima dată în toamna lui 2018. Pe 26 ianuarie, a fost mediul prin care ISU a transmis că se sună prea mult la 112 din cauza ploii înghețate și a copacilor căzuți. Drept urmare, cetățenii din București și Ilfov ar trebui să-și limiteze apelurile.

Acesta funcționează pe întreg teritoriul României și operatorul sistemului RO-ALERT poate trimite mesajele în funcție de zonele desemnate pentru avertizare. Dacă ești într-o zonă cu inundații extreme, primești pe telefon un mesaj care-ți spune că ar fi bine să pleci de acolo.

Cum funcționează RO-ALERT și de ce n-ai nevoie de nicio aplicație

Mesajul de test trimis prin acest sistem

Tot sistemul funcționează datorită tehnologiei cell broadcast care permite ca antenele de comunicații mobile din zona selectată să difuzeze mesajul de avertizare tuturor telefoanelor din acea arie.

Probabil acum te întrebi dacă și tu trebuie să faci ceva pentru a primi aceste mesaje. Trebuie să te abonezi la un serviciu, să instalezi o aplicație? Ei bine, nu. E necesară o configurare, ca să fii 100% sigur. Sunt…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.