Grațiela Vâjâială s-a retras din funcția de președinte al Agenției Naționale Anti-Doping | Alte sporturi, Sport

0

Vâjâială a pus bazele activității de prevenire și combatere a dopajului în sport în România și este persoana în jurul căreia s-au clădit două instituții ale statului român.

A format zeci de specialiști și a transformat țara noastră într-un adevărat pol de putere regional într-un domeniu extrem de complex cum este combaterea dopajului.

„Mă retrag din motive strict personale, iar unul dintre ele este că am simțit nevoia să-i las pe tineri să preia ștafeta’, declară Graziela Vâjială. „Las pe mâini bune activitatea anti-doping din România, întrucât am deplină încredere în oamenii pe care i-am format în cadrul Agenției. Există acolo o echipă de specialiști pe care oricine se poate baza’, a  spus Vâjâială.

Graziela Vâjială a ocupat funcția de președinte al Agenției Naționale Anti-Doping din octombrie 2005, după ce, anterior, a condus timp de 22 de ani Laboratorul de Control Doping din București.

A deținut mai multe funcții la nivel internațional, cum ar fi cea de președinte al grupului consultativ pe probleme educative din cadrul Grupului de Monitorizare a Convenției Anti-Doping a Consiliului Europei, apoi două mandate de raportor privind egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi al Comitetului Ad-Hoc pentru Agenţia Mondială Anti-Doping (CAHAMA) și nu mai puțin de trei mandate de vicepreședinte al Biroului Convenției internaționale împotriva dopajului în sport a UNESCO.

De-a lungul carierei, Graziela Vâjială a fost onorată cu mai multe ordine și distincții, printre care Medalia Națională „Serviciul Credincios’ (2000) și Ordinul „Meritul Sportiv’ clasa a II-a (2004).

A elaborat peste o sută de lucrări științifice și a publicat nouă cărți de specialitate. În calitate de expert, a făcut parte din mai multe entități științifice. Dintre acestea, menționăm:

  • Expert din partea României la Consiliul Europei, Grupul de…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.