Google îți ascultă telefonul și a recunoscut oficial cum face asta

0

Compania Google a recunoscut joi că angajaţii săi au acces la înregistrările aplicaţiei Assistant Google, conform dezvăluirilor radioteleviziunii belgiene VRT. Totodată, a recunoscut că aplicația poate înregistra sunete din greșeală, chiar dacă utilizatorii săi nu au activat-o, după cum arată AFP.

Google a spus că specialiștii de limbaj ascultă înregistrările realizate de utilizatorii Assistant Google cu scopul de a îmbunătăți capacitatea de înțelegere a limbilor și accentelor diferite. Acest lucru ar fi o așa numită muncă „necesară creării de produse precum Assistant Google”. Postul belgian VRT a mai dezvălui că Google a putut asculta mai mult de o mie de înregistrări provenite de la dispozitive din Belgia şi Olanda, dintre acelea 153 fiind captate din greșeală.

Printre înregistrările cu pricina se numără şi unele în care utilizatorii discută detalii despre viaţa lor amoroasăm, despre copiii lor sau furnizează informaţii personale, cum ar fi adresa unde locuiesc. Google a zis că echipele sale au demarat o anchetă cu privire scurgerea de date audio. Autorul acestei scurgeri ar fi chiar un angajat (care probabil nu va mai fi angajat prea mult timp acolo) „care nu a respectat politica de securitate a datelor”. „Vom face o examinare completă a dispozitivelor noastre de securitate pentru a evita repetarea situaţiei”, a promis Google.

Compania a ținut să precizeze că angajaţii săi nu au acces decât la 0,2% din înregistrări și că în acel procent nu se numără vreunele care să fie asociate conturilor de utilizatori. În mod normal, aplicația Assistant Google nu ar trebui să se activeze decât atunci când utilizatorul face asta în mod intenționat – adică atunci când apasă pe buton sau câmd spune ‘Hey Google’.

În realitate, lucrurile nu stau chiar așa. Tocmai de aceea, compania a recunoscut că aplicaţia poate înregistra din…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.