Google face pași spre o mai bună securitate online pentru utilizatori

0

Google a anunțat marți, 14 mai, deschiderea oficială a Google Safety Engineering Center în München. Se va concentra pe menținerea utilizatorilor în siguranță pe internet.

Am aflat de la lansarea oficială de la München care este strategia Google în direcția creșterii securității și intimității online a utilizatorilor săi.

GSEC este o investiție pe termen lung de resurse și oameni, spune Kent Walker, Senior Vice President of Global Affairs. Va permite utilizatorilor să aibă control asupra propriilor date și să beneficieze de instrumente mai bune pentru a putea face acest lucru. În acest sens, Google va dubla numărul de ingineri de la München care lucrează pe domeniul securității. Vor ajunge la peste 200 până la finalul lui 2019.

Filiala din Germania este una importantă pentru Google. Inginerii de aici sunt cei responsabili pentru crearea celor mai importante produse pe care gigantul tech le oferă utilizatorilor pentru siguranță și intimitate în mediul online. Printre acestea se numără și Google Account, unde utilizatorii pot controla felul în care le sunt utilizate datele.

În mediul online, intimitatea joacă un rol important. Mai ales dacă suntem conștienți de cantitatea uriașă de date pe care giganții tehnologici o colectează despre noi. „Datele ne îmbunătățesc serviciile”, a spus Stephan Micklitz, Director of Engineering al GSEC în cadrul conferinței.

Pe de altă parte, Google face și bani din aceste date. Totuși, compania spune că folosește o cantitate foarte mică de informații despre noi pentru a câștiga bani. Ce contează cel mai mult este căutarea în sine, aproximativ 90%. Pe lângă asta, 5% contează unde te afli în momentul căutării și restul de 5%, sau chiar mai puțin, reprezintă orice alt tip de informații, lămurește Kent Walker.

Google susține organizațiile din Europa

Lupta contra abuzului online sau împotriva dezinformării…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.