Google a promovat mai multe aplicații Android care te-au spionat

0

Aplicații Android din Google Play te-au spionat pentru ca două companii să facă bani pe urma ta, iar Google a fost găsită vinovată că le promova în magazinul propriu.

Aplicații Android cu peste 2 miliarde de descărcărin, ce aparțin a două companii, au fost găsite că au fost implicate în practici frauduloase. Cele două companii au abuzat de permisiunile pe care aplicațiile le primeau pentru a monitoriza noi descărcări și  pentru deraia veniturile în propriile conturi. Banii furați astfel de la dezvoltatori s-ar ridica la milioane de dolari, potrivit firmei de analiză Kochava.

Șapte dintre aceste aplicații sunt deținute de compania chineză Cheetah Mobile și o aplicație aparține Kika Tech, o altă companie chineză, dar cu sediul în Silicon Valley.

Ce făceau cele două firme era să spioneze comportamentul utilizatorilor pentru a fura bani de la dezvoltatorii de aplicații. În prezent, într-un proces de instalare normal, aplicația descărcată verifică dacă utilizator a dat click pe un anumit link sau pe o reclamă înainte de a instala jocul pentru a știi cui să-i atribuie descărcarea.

Cele opt aplicații spionau oamenii, iar atunci când aceștia descărcau o aplicație printr-un click pe reclamă pe Instagram își atribuiau meritul pentru ultimul click, iar astfel să câștige bani. În unele cazuri, aplicațiile de la Cheetah Mobile erau programate să lanseze aplicațiile proaspăt instalate pentru a primi credit pentru instalare.

Aplicațiile vinovate de acestă practică sunt următoarele: Clean Master, CM File Manager, CM Launcher 3D, Security Master, Battery Doctor, CM Locker și Cheetah Keyboard. Unele dintre ele au fost descărcate de milioane de ori și chiar promovate de magazinul Google Play.

Dacă nu era îndeajuns, Cheetah Mobile este cunoscută pentru faptul că nu produce conținut original, ci copiază aplicațiile altora apoi creează un nume identic pentru a…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.