Glorie sub culorile Canadei pentru o gimnastă de origine română. Cine este Anne-Marie Pădurariu, fata care ne-a reamintit că avem talent la bârnă, dar nu mai luăm noi medaliile. Cazul nu e izolat: super-performanţele obţinute de „ale noastre” pentru alte ţări, în 2018

0

Anne-Marie Pădurariu a câştigat, sâmbătă, medalia de argint în finala de la bârnă din cadrul Campionatului Mondial de gimnastică artistică de la Doha. Cu o evoluţie fără ratare pe „puntea suspinelor”, un aparat la care România a strălucit ani la rând, gimnasta în vârstă de 16 ani a fost notată de arbitri cu 14,100 (6,000 la dificultate şi 8,100 la execuţie), interpunându-se pe podium pe treapta a doua, între campioana Liu Tingting (14,533, China) şi americanca Simone Biles (13,600).

Născută în Canada, la Bracebridge, într-o familie de români, Anne-Marie trăieşte şi se pregăteşte la Whitby, potrivit profilului prezentat pe site-ul Federaţiei Internaţionale de Gimnastică. Ea a urcat pe podiumul mondial la primul sezon ca senioară, obiectivul declarat fiind acela de a participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, 2020.

Legitimată la clubul campioanei olimpice de la individual compus din 1980, de la Moscova, Elena Davîdova – o redutabilă adversară a Nadiei Comăneci din echipa URSS-ului, stabilită în Canada şi devenită cetăţean al ţării frunzei de arţar, Anne-Marie a adus delegaţiei Canadei a doua medalie la ediţia 2018 a CM Gimnastică, după un alt argint, al lui Shallon Olsen, la sărituri.

Doi ani la rând, Anne-Marie Pădurariu a fost desemnată cea mai bună tânără gimnastă a Canadei. Potrivit site-urilor de specialitate canadiene, gimnasta de origine română a câştigat cinci medalii de aur la Campionatele Pan-Americane din 2016. S-a remarcat ca o…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.