Garantia este un criteriu după care îţi alegi un gadget nou?

0

Dacă răspunsul este nu, poate ar trebui să te mai gândeşti încă o dată. Poate te gândeşti să îţi achiziţionezi un produs cu un brand renumit pentru că de obicei oferă o calitate mai superioară. Sau poate eşti prea entuziasmat şi îţi comanzi de pe un site doar pentru că livrează în 24h şi nu în 48h. Cert este ca orice produs ţi-ai comanda şi de oriunde îl achiziţionezi ar trebui să arunci un ochi şi peste politicile de garanţie.

Chiar şi produsele de top de la brandurile cunoscute pot avea anumite defecte care nu se produc în primele zile sau săptămâni de utilizare. Şi aici nu mă refer la mici defecte vizibile care pot fi observate în primele zile de utilizare. Pot fi defecte care se manifestă după câteva luni de utilizare. Spre exemplu ecranul unui telefon se poate desprinde după un timp de utilizare dacă există o lipitură imperfectă. Sau un contact imperfect îşi poate face apariţia după câteva sute sau mii de apăsări ale unui buton.

Şi pentru a fi cât mai clare lucrurile am să dau două exemple. Un caz fericit în care garantia mi-a reparat produsul şi am fost un client fericit. Iar al doilea caz în care politicile de garanţie mi-au dat numai bătăi de cap şi atât, pentru că produsul nu mi-a fost reparat.

Scenariul 1. Garantia cu final fericit:

Am să încep cu scenariul fericit în care produsul mi-a fost reparat. Am achiziţionat acum câţiva ani un telefon de pe eMag. Este vorba de un LG Nexus 5 mai exact. După o îndelungă perioada de utilizare bateria a început să mă ţină tot mai puţin. Stresul meu era să nu se defecteze după perioada de garanţie care mai avea doar două luni. Spre norocul meu bateria a cedat înainte cu o lună jumate de expirarea garanţiei. Telefonul se stingea din senin şi nu se mai aprindea decât dacă îl puneai la încărcat. De asemena carcasa s-a desprins puţin în partea din spate a telefonului, ceea ce îmi dădea de bănuit că s-a umflat puţin…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.