Franţa câştigă medalia de bronz la Campionatul Mondial într-un final de excepţie cu Germania! Nikola Karabatic a marcat golul victoriei în ultima secundă

0

Franţa încheie pe locul 3 la ediţia din acest an a Campionatului Mondial, după ce a învins Germania în finala mică, scor 26-25, cu un gol marcat în ultima secundă de Nikola Karabatic. Titlul mondial va fi disputat începând de la ora 18:30 de Danemarca şi Norvegia.

  • Franţa şi Germania au fost adversare şi în prima fază a competiţiei. Atunci scorul a fost egal, 25-25.
  • Franţa a obţinut a 11-a medalie din istorie la Campionatul Mondial, toate începând din 1993. Cu această medalie de bronz, cei supranumiţi „Experţii” au egalat Suedia la numărul total de medalii. Nordicii au patru medalii de aur, trei de argint şi patru de bronz, în timp ce francezii au acum şase medalii de aur, una de argint şi patru de bronz. Cele două naţionale sunt detaşate la acest capitol. România rămâne pe locul 3 all-time cu patru medalii de aur şi două de bronz în ambele clasamente, atât după numărul de titluri, cât şi la total.

Franţa nu s-a simţit deloc în largul său la Campionatul Mondial, dar chiar şi atunci când a mers sub posibilităţi a reuşit să termine pe podium. Inclusiv în finala mică, băieţii lui Didier Dinart au trecut prin clipe destul de dificile. Germania a condus cu patru goluri la pauză, 13-9, şi a avut controlul total asupra jocului.

După pauză, francezii şi-au dat drumul la joc, iar cu ajutorul portarului Gerard au refăcut diferenţa în numai 6 minute, 14-14. Mai mult, au preluat conducerea printr-o reuşită a lui Remili şi nu au mai cedat iniţiativa până la final. Franţa a profitat şi de faptul că Patrick Wiencek a fost descalificat după trei eliminări, absenţa omului de la Kiel s-a simţit în apărarea Germaniei.

Luc Abalo, omul-spectacol, a făcut de toate. A ratat din situaţii incredibile, dar a şi marcat goluri imposibile, astfel că Germania a fost nevoită să alerge tot timpul după…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.