Franţa a plecat ca din puşcă în grupele principale ale Campionatului Mondial, Spania este aproape eliminată din lupta pentru medalii. Suedia s-a distrat cu Tunisia

0

Franţa nu a impresionat în prima fază a Campionatului Mondial, însă în Main Round a apăsat tare pe acceleraţie încă de la început. Derby-ul cu Spania din grupa principală 1 l-a controlat cu autoritate, iar la final a câştigat cu 33-30. Într-o altă partidă desfăşurată la aceeaşi oră, Suedia a învins Tunsia cu 35023, în MR2.

Pe lângă punctele puse în joc, extrem de importante în economia calificării în semifinale, Franţa a avut de luat şi o revanşă în faţa Spaniei, după înfrângerea de anul trecut în penultimul act al Campionatului European (scor 23-27). Meciul a fost şi o dispută între deţinătoarele trofeelor la ultimele Campionate Mondiale, respectiv Europene.

Cu un Nikola Karabitic revenit în echipă şi introdus în primul „7”, Franţa a reuşit desprinderea încă după primele minute, scor 5-2. Campionii mondiali au pus presiune de la început pe adversari şi nu i-au lăsat să joace. Ibericii s-au chinuit în atac, extrema Sole Sala fiind singura care şi-a putut face numărul – 9 goluri în prima repriză.

La fel ca şi în meciul cu Croaţia, Spania a avut probleme în zona centrală cu anihilarea pivotului. Fabregas a marcat de cinci ori, iar Franţa s-a desprins la 17-12 (min. 25). Echipa lui Jordo Ribera a redus din hadicap până la pauză, 17-15, a egalat la 18-18 în minutul 34, dar băieţii lui Didier Dinart au fost autoritari tot timpul. Iar când au trecut într-o treaptă superioară de viteză, s-au desprins decisiv.

Vincent Gerard a urcat la peste 40% între buturi, iar Franţa a pus o diferenţă de şase goluri în faţa adversarei, 26-20 (min. 44). Cu pericolul eliminării în spate, Spania a încercat din răsputeri să revină. În minutul 56 a redus handicapul, 30-32 în minutul 58, şi a avut chiar şansă să ajungă la un gol în spatele Franţei. Al doilea portar al campionilor…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.