Ford a prezentat noul Shelby GT500: motor V8 de „peste 700 CP”, cutie automată cu dublu ambreiaj și „circa 3.5 secunde” pentru sprintul 0-100 km/h

0

Noul Shelby GT500 a fost prezentat în cadrul Salonului Auto de la Detroit. Cel mai puternic Ford omologat pentru șosea din istoria companiei promite peste 700 de cai putere dintr-un motor V8 de 5.2 litri.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Ford este unul dintre constructorii care nu avea cum să lipsească din cadrul Salonului Auto de la Detroit. În cadrul evenimentului de peste Ocean, producătorul american a prezentat noul Shelby GT500.

Muscle car-ul dezvoltat de Ford revine astfel în ofertă, ultima versiune a acestuia fiind retrasă din gamă în 2015. Sub capota noului Shelby GT500 se află motorul V8 pe benzină de 5.2 litri, propulsorul putând fi întâlnit și pe varianta Shleby GT350R.

Ford nu a anunțat performanțele motorului pregătit pentru Shelby GT500, însă ne asigură că acesta este capabil să ofere „peste 700 de cai putere”. Resursele unității pe benzină sunt transmise către puntea spate cu ajutorul unei cutii de viteze automată cu șapte trepte și dublu ambreiaj. Reprezentanții Ford spun că transmisia a fost dezvoltată cu ajutorul echipei care a dezvoltat noul Ford GT.

Mai mult decât atât, noul Shelby GT500 va fi capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în „circa 3.5 secunde”, în timp ce sfertul de milă va fi parcurs în mai puțin de 11 secunde.

Reprezentanții Ford spun că proaspătul Shelby GT500 a devenit un model capabil să ofere performanțe de top și pe circuitele tehnice. Suspensia față a fost modificată, suspensia spate este acum mai ușoară, în timp ce sistemul de direcție dispune de o nouă unitate de control. Totodată, sistemul de frânare a fost și el îmbunătățit.

Ford a dezvoltat și un pachet special dedicat celor care își doresc performanțe superioare pe circuit. Pachetul oferă…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.