Ford a găsit un răspuns isteț la hoții tehnologizați: cheia inteligentă care intră în modul Sleep când nu e folosită

0

Hoții pot profita de funcția keyless entry a mașinilor cu ajutorul unor range extendere care păcălesc senzorii de proximitate, deci pot deschide și porni mașina. Ford a găsit o soluție inteligentă la această problemă.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Ritmul în care avansează tehnologia nu are efect doar asupra sistemelor pe care le găsim la bordul mașinilor, ci și asupra „pieței negre” în care activează hoții sau hackerii. După ce specialiștii în zona IT au demonstrat în repetate rânduri că o mașină conectată constant la internet poate intra în vizorul hackerilor care au posibilitatea de a prelua controlul sistemelor vitale precum direcția, accelerația sau frânele, hoții de mașini profită și ei de noile tehnologii pentru a intra în mașini și a le porni fără să aibă nevoie de cheie.

Ford a anunțat astăzi că oferă un element de siguranță suplimentar pe modelele Fiesta și Focus, acesta având rolul de a opri răufăcătorii. Conform celor de la Ford, modelele care beneficiază de sistemul keyless entry (acces fără cheie) sunt susceptibile la furt tocmai din cauza tehnologiei al cărei rol este de a le ușura viața clienților. 

Dacă mașina este parcată la o distanță de 10-20 de metri de chei – în fața casei sau la etajele inferioare ale blocurilor, de exemplu – un dispozitiv utilizat de hoți poate extinde artificial câmpul de acțiune al cheilor, senzorii de proximitate ai mașinii fiind astfel păcăliți să „recunoască” cheia ca și cum aceasta s-ar afla la doar 2-3 metri de mașină. Automobilul poate fi astfel descuiată și pornită, hoții urmând să „rezolve” în liniște și fără presiunea timpului problema cheii după ce ajung cu mașina la destinație.

Soluția pe care Ford a găsit-o la…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.