fiul PSD-istului Mihai Chirica, proprietar de teren în Iași

0

Viața politică din România este fascinantă din cauza creativității unor PSD-iști precum Mihai Chirica din Iași, care a găsit o cale ingenioasă pentru a nu-și ține un teren de 250.000 de euro pe nume.

La doar 11 luni, copilul primarului din Iași a devenit proprietar asupra unui teren în centrul municipiului Iași, conform investigației realizate de ReporterIS.ro. Informația a făcut imediat înconjurul României, dar conform PSD-istului din fruntea localității, există o explicație cât se poate de nevinovată. În contextul achiziției, curator i-a fost bunica în vârstă de 74 de ani, Silvia Chirica.

Conform datelor publicate miercuri de jurnaliștii ieșeni, tranzacția a fost făcută pe numele lui Ștefan Chirică în urmă cu aproximativ 10 luni. La momentul respectiv, avea doar 11 luni. În acel context, micuțul a fost reprezentat din punct de vedere notarial de bunica sa, pensionară. Terenul, pe care este construită şi o casă, se află aproape de centrul oraşului, pe strada Manolache Drăghici nr. 3, la câţiva metri de restaurantul Bolta Rece.

Ca urmare, din punct de vedere legal, tranzacția a fost încheiată la notar între copilul primarului de doar 11 luni și Ioan Stavarache, Mihai Piscureanu și Ioana Piscureanu. Cei din urmă i-au dat, din punct de vedere legal, copilului un teren de 836 de metri pătraţi, pe care se află o casă de 136 de metri pătraţi, cu cinci camere, două băi, două bucătării, patru holuri şi două pivniţe, şi un garaj de 18 metri pătraţi. În schimb au primit 1.159.425 de lei, echivalentul a aproximativ 250.000 de euro, arată sursa citată.

Pentru că nu i-a plăcut casa, în 2019, minorul Ștefan Chirica, printr-un reprezentant legal, a depus la Primăria condusă de tatăl său o cerere pentru demolarea construcției existente de pe terenul cumpărat. Imediat după, a fost solicitat un certificat de urbanism pentru construirea unei locuințe individiale plus anexe.

La întrebarea de…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.