Fiat anunță detalii despre versiunea electrică a lui 500: modelul de oraș va fi produs în 80.000 de unități la o uzină din Italia

0

Versiunea electrică a modelului de oraș Fiat 500 va fi produsă la uzina Mirafiori din Torino în circa 80.000 de unități începând din primăvara anului 2020.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Fiat a anunțat în primăvara acestui an că va lansa o versiune electrică pentru modelul de oraș 500 în cursul anului 2020, fără să ofere însă detalii suplientare. Constructorul italian a oferit însă în această săptămână o serie de informații suplimentare pe marginea acestui subiect.

Astfel, Fiat 500 electric va avea o producție inițială de 80.000 de unități, însă aceasta va fi extinsă în funcție de cerere. Producția efectivă va începe în perioada aprilie-iunie 2020 la uzina Mirafiori din Torino.

Pentru producția lui Fiat 500 electric, producătorul va investi în total 700 de milioane de euro, sumă care face parte din planul de investiții de 5 miliarde de euro planificat pentru uzinele din Italia până în 2021.

În prezent, uzina Mirafiori lucrează la mai puțin de 10% din capacitatea maximă, ca urmare a dificultăților înregistrate de Fiat pe piața europeană. Prin urmare, Fiat speră ca lansarea producției lui 500 electric să revigoreze uzina de la Torino în care lucrează în prezent circa 3.500 de angajați.

Planurile ambițioase ale celor de la Fiat vin la scurt timp după ce negocierile pentru o fuziune cu Renault au eșuat, astfel că varianta de a utiliza o platformă a constructorului francez pentru producția de mașini electrice a eșuat. De altfel, la anunțul anterior din luna martie, Fiat menționa că 500 electric va fi produs pe o platformă proprie a Alianței Fiat-Chrysler.

Pentru moment nu este clar care va fi numele exact al versiunii electrice a lui 500. Anterior, Fiat a dezvoltat versiunea electrică…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.