Fascinanta poveste din spatele rochiei de botez a familiei regale

0

Atunci când Archie Harrison a fost botezat în acest weekend, s-a știut sigur că va purta aceeași rochie pe care sora lui cea mai mare Mia și verișorii lui, George, Charlotte și Louis, au purtat-o la botezul lor.

Dar, pentru că această rochie aparține familiei regale britanice, istoria ei datează de mult timp.

Cunoscută ca rochia de botez Honiton, haina pe care a purtat-o Archie este de fapt o replică a rochiei pe care Regina Victoria a comandat-o pentru primul ei copil, fiica ei Victoria Adelaide, Mary Louisa.

Mica Prințesă Victoria a fost botezată în 1841 în Palatul Buckingham, la prima aniversare a părinților ei.

Rochia fusese inspirată de rochia de mireasă a Reginei, și era făcută din mătase albă, cu un strat de dantelă făcut manual. Janet Sutherland, fiica minerului din Falkirk, Scoția, a făcut dantela.

Regina Victoria a remarcat mai târziu în jurnalul ei că „Albert și cu mine am fost de acord că toate au mers frumos și într-un manieră foarte demnă”.

Rochia a fost purtată de 62 de copii regali pe parcursul celor 163 de ani de slujire a regelui. Cinci monarhi au fost botezați în rochie, începând cu Victoria și primul fiu al lui Albert, viitorul Edward al VII-lea. George V, Edward al VIII-lea, George al VI-lea și regina au purtat rochia albă, precum și prințul Charles, prințul William și prințul Harry.

Fascinanta poveste din spatele rochiei de botez a familiei regale

Rochia era îngrijită cu grijă de-a lungul anilor – protocolul a dictat că va fi spălată cu apă de primăvară după fiecare ceremonie, înainte de a fi depozitată într-o cameră întunecată.

Ultimul membru al familiei regale care a purtat rochia originală a fost Lady Louise Windsor, prințul Edward și Sophie, fiica contesei lui Wessex, în 2004.

Regina aparent a hotărât atunci că rochiei i-a venit timpul și l-a rugat pe sfătuitorul ei de gardă, Angela Kelly, să ajute la…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.