Fanii motorsportului au invadat Râşnovul. Victorie surpriză în deschiderea sezonului de coastă

0

Peste 5.000 de spectatori au fost prezenţi în weekend la deschiderea sezonului 2019 în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop de la Râşnov. În total, nu mai puţin de 89 de piloţi au fost prezenţi la startul etapei cu numărul 1, câştigată fără drept de apel de legendarul Lucien Hora, revenit după nu mai puţin de 4 ani de pauză.

Hora a fost la mai puţin de jumătate de secundă de a egala recordul de pe traseul de pe Valea Cetăţii Râşnovului, stabilit anul trecut de Simone Tempestini. Reşiţeanul, care a pilotat un monopost Lola B99, a urcat cei 3,75 de kilometri ai traseului în 1:48,216.

Este prima sa participare din 2015 încoace, întoarcerea înregistrându-se tot la Râşnov, acolo unde de altfel se şi impusese ultima oară. Pentru Lucien Hora este a şasea victorie la Trofeul Serus pe care l-a mai câştigat în 2010, 2011, 2013, 2014 şi 2015.

Al doilea timp al primei etape a fost înregistrat de Lucian Răduţ (Mitsubishi Lancer), în timp ce pe trei s-a clasat Emil Nestor, care a pilotat un prototip Norma 1720 FC.

De anul acesta, campionatul este împărţit în două categorii, una dedicată maşinilor de producţie, iar a doua a maşinilor de competiţie. Dacă la a doua categorie, prima poziţie i-a aparţinut de drept lui Hora, în schimb, la prima categorie s-a impus Mihai Leu, cu un Ferrari 458 Challenge.

Printre cei care au mai concurat la Râşnov se numără şi trei nume mari de la raliuri, Vali Porcişteanu, Dan Gîrtofan şi Titi Aur, toţi bifând ultimele teste înaintea primei etape din Campionatul Naţional de Raliuri, care va debuta pe 2 mai în Argeş.

După mulţi ani de pauză, Daciile din vechea generaţie, care făceau istorie la coastă, au revenit pe traseul de concurs şi au concurat în cadrul diviziei Dacia Revival. Victoria i-a aparţinut lui Dan Spuderka, braşoveanul pilotând o…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.