Facebook vrea să ducă iar internetul cu drona în zone inaccesibile de pe glob

0

Facebook vrea iar să ducă internetul cu drona în zone unde tehnologia este extrem de limitată. De data asta, compania lui Zuckerberg colaborează cu Airbus pentru a dezvolta proiectul.

Prin 2017, Facebook a testat drona Aquila are ar fi trebuit să ducă internetul în zone unde nu există infrastructură pentru o astfel de conexiune. Proiectul a înregistrat mai multe eșecuri din cauza aterizării defectuoase, dar avantajul suprem al dronei a fost că funcționa cu cu energie solară.

Tot în urmă cu doi ani, Playtech anunțase că Facebook a reușit, în cele din urmă, să țină în aer drona mai bine de o oră și a avut și o aterizare perfectă. Dar, apoi, nu s-a mai auzit nimic de drona Aquila și părea că proiectul a fost abandonat subtil, dar sigur.

Acum, la începutul anului 2019, auzim iar de intenția Facebook de a duce internetul dincolo de granițele tehnologiei. În urmă cu doi ani, compania a efectuat testul pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, în statul Arizona, care te duce imediat cu gândul la pustietate.

Facebook și Airbus duc internetul cu drona în zone inaccesibile

În prezent, compania lui Mark Zuckerberg pare că și-a reorientat destinația și vrea să distribuie conectivitatea în Australia.
Conform informațiilor obținute de NetzPolitik (sursă germană), gigantul economic ar colabora cu Airbus pentru a beneficia de toată experitza și de echipamentul necesar acestui proiect.

Sursa precizată ar fi obținut pe cale legală acest document în care se arată că au fost programate și niște teste de zbor pentru drona cu energie solară, prin lunile noiembrie și decembrie 2018. Nu e chiar un parteneriat atipic și nici nou. Facebook și Airbus au mai colaborat în trecut pentru dezvoltarea sistemelor de comunicații prin drone satelit.

Nu se știe dacă acele teste chiar au avut loc, dar documentul respectiv sugerează clar intenția companiei americane. Problema e că în…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.