Facebook explică de ce nu a șters live-ul cu atacul din Noua Zeelandă

0

Facebook a explicat de ce a șters atât de târziu contul și live-ul atacatorului din Noua Zeelandă. Aparent, e mai simplu să cenzureze nuduri și atitudini rasiste decât atacuri violente.

Noua Zeelandă, considerată a doua cea mai sigură țară din lume, este în doliu după ce un bărbat a intrat înarmat într-o moschee și a început să tragă în mulțime. Până acum, poliția a confirmat că 49 de oameni au fost uciși, iar alte zeci de persoane au fost rănite.

Indignarea generală de pe internet este referitoare la faptul că atacatorul a făcut live pe Facebook cu momentul crimelor, iar clipul a stat suficient de mult în mediul online cât să fie vizualizat de numeroase persoane din întreaga lume. Unele surse de presă chiar au distribuit live-ul necenzurat.

Ca urmare a acestui live, acuzele se îndreaptă iar spre Facebook și, mai ales, înspre Mark Zuckerberg, care nu mai e de mult în grațiile utilizatorilor. Dar, asta nu înseamnă că oamenii nu continuă să folosească rețeaua socială, așa indignați cum spun ei că sunt.

Facebook spune că a văzut live-ul abia după atacul armat

Din cauza isteriei generale (Bloomberg a făcut chiar și o copertă tematică pe baza acestui subiect), Facebook a oferit și o explicație oficială cu privire la acel live. Evident, este o altă explicație scuzabilă.

„Poliția din Noua Zeelandă ne-a alertat cu privire la clipul de pe Facebook la scurt timp după ce live-ul a început, așa că am șters atât contul, cât și acel video. De asemenea, vom elimina orice postare care sprijină crima și alte conturi ale atacatorului sau atacatorilor de-ndată ce suntem alertați. Vom continua să ținem legătura cu poliția din Noua Zeelandă, atât timp cât oferă informații cu privire la anchetă. Gândurile noastre se îndreaptă către victime, familiile lor și comunitatea afectată de acest act teribil”, au explicat reprezentanții Facebook.

Și,…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.