Explorarea faunei sălbatice din India

0

Parcuri naţionale din India sunt, cu siguranţă, minunate pentru împătimiţii de animale sălbatice, captivaţi de splendoarea naturii. Toate regiunile protejate din această ţară au de oferit perspective frumoase. Însă unele dintre aceste zone protejate sunt împodobite cu o serie de caracteristici inimitabile, care le fac unice. Să explorăm unele parcuri naţionale din India şi să vedem ce le diferenţiază.

Parcul Naţional Hemis

Parcul Naţional Hemis este un parc naţional de mare altitudine, situat în estul regiunii Ladakh din Jammu şi Kashmir. Nordul acestei arii protejate este închis de malurile râului Indus. Factorul care atrage iubitorii de animale cel mai mult este vederea leoparzilor de zăpadă din Parcul Naţional Hemis.  Zona adăposteşte o populaţie imensă de leoparzi de zăpadă. Există în jur de 200 de leoparzi de zăpadă în regiune şi prezenţa lor în mijlocul fascinantei panorame cu zăpadă îi creează privitorului o deosebită plăcere.
Aici precipitaţiile sunt slabe şi, prin urmare, flora parcului este formată din păduri aride de ienupăr, mesteacăn, brad şi răchită. În afară de leopardul de zăpadă, în fauna din Hemis mai există oaia albastră, muflonul eurasiatic, ibexul asiatic, ursul brun eurasiatic, vulpea tibetană, vulpea roşie etc.
Parcul include un traseu de trekking, care constituie una dintre cele mai mari atracţii pentru turişti.

Parcul Naţional Sundarbans

Parcul Naţional Sundarbans este un parc naţional, o rezervaţie a biosferei şi o rezervaţie de tigri din Bengalul de Vest, India. Parcul este o partea a pădurii Sundarban, care se prelungeşte în Delta Gangelui. Pădurile de mangrove din deltă îi conferă acesteia un verde de neuitat.
Principalul punct de atracţie al acestui parc este populaţia densă de tigri care poate fi observată aici. Adăposteşte aproximativ 400 de tigri.
În afară de tigri, în parc mai pot fi întâlnite animale cum ar fi: pisica pescar,…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.