EXCLUSIV | „Toţi m-au întrebat dacă am făcut parte din URSS”. Cum a fost lăsat fără cuvinte un antrenor român şi comica scandare care se aude în tribune la meciurile naţionalei. Plus cu ce e „lungit” laptele

0

Dragoş Plopeanu (30 de ani), antrenor de portari în naţionala Mongoliei, a povestit la ProSport LIVE momentul care l-a lăsat fără reacţie în ţara în care profesează de aproape doi ani. Bucureşteanul şcolit la Dinamo face echipă în prima reprezentativă a Mongoliei cu Michael Weiss, tehnicianul neamţ care a condus un sezon gruparea Oţelul Galaţi, formaţie pentru care Plopeanu a jucat în primul eşalon. 

Adaptat rapid la toate rigorile din Mongolia, Plopeanu e prins şi acum pe picior greşit când e chestionat despre România. „Cred că toţi mi-au pus aceeaşi întrebare, dacă am făcut parte din URSS şi asta m-a deranjat. Ei vorbesc foarte frumos de Ungaria, sunt foarte apropiaţi şi au o colaborare cu Academia Ferenc Puşkaş. E un fotbalist care a plecat acolo, unul trebuie să ajungă la Dortmund. Lucrurile au început să se mişte şi au început să aprecieze fotbalul”, a spus Plopeanu, la ProSport LIVE. 

Plopeanu a dezvăluit şi care e atmosfera din tribune. „Sunt spectatori naivi, de teatru. Nu îţi imagina ultraşi. În Malaezia, când am fost, am văzut ceva incredibil. Toţi cei 80.000 de oameni cântau. Ai noştri strigă: ”Atacaţi, atacaţi! Înainte, înainte!”. Aşa strigă la meciuri. Nu suntem la nivel cu Japonia, cu China. Suntem printre ultimele echipe, dar peste Sri Lanka, Bangladesh. Ne batem cu Singapore, cam pe la nivelul acesta”, a mai spus Plopeanu, la ProSport LIVE. 

  • despre mâncarea tradiţională

”Mâncarea lor tradiţională e grătarul. Pun mielul la oala sub presiune, după pe grătar şi aia e. Dacă îi refuzi şi nu guşti când te invită la masă, se cred jigniţi. Beau mult lapte cu apă, îl lungesc. Mie nu îmi place, nu ştiu cum o fac ei. Un prânz acolo costă în jur de 12 dolari. Ulan Bator e mai scump decât ce e în România acum. O cafea e 2 dolari.

Am prins şi -40 de…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.