EXCLUSIV | România U21, deasupra tuturor? Un membru al „Generaţiei de Aur” recunoaşte „Parcă au luat-o puţin înaintea noastră!”

0

Parcursul entuziasmant la Campionatul European al României U21 şi calificarea în semifinalele turneului final i-au luat prin surprindere pe foarte muţi oameni din lumea fotbalului, inclusiv pe cei din „Generaţia de Aur”, care ajungeau până în sferturile de finală la Campionatul Mondial din 1994.

Într-o intervenţie avută marţi dimineaţă la ProSport Live, Dorinel Munteanu (51 de ani), liderul de selecţii din echipa naţională, i-a felicitat pe jucătorii lui Mirel Rădoi şi apreciază că aceştia încep să depăşească nivelul generaţiei din care a făcut parte.

„Nimic nu a fost întâmplător. Eu cred că s-a format un grup unit, chiar dacă s-a schimbat antrenorul. Mirel a adus un plus, dar meritul este exclusiv al acestor jucători. Sunt convins că nu se vor opri aici!

 

Este greu de făcut o compraţie pentru că în această generaţie sunt toţi de aceeaşi vârstă. Eu am debutat la echipa naţională la 23-24 de ani. Această generaţie parcă a luat-o puţin înaintea noastră. Sigur, este concludent ca ei să obţină în continuare rezultate bune, să creeze speranţe. Generaţia asta are un atu, mai mulţi de aceeaşi vârstă, sunt foarte apropiaţi, 20, 21, 22 de ani. Generaţia noastră a dus fotbalul românesc opt-nouă ani la nivel înalt. Eu îmi doresc ca echipa U21 să menţină acest ritm”, a declarat Munteanu.

 

Omul cu 134 de selecţii la prima reprezentativă a remarcat şi care este atuul echipei naţionale de tineret: „Fiecare generaţie şi-a adus un aport foarte mare pentru fotbalul românesc, dar această generaţie este spiritul de echipă, care n-a prea existat în ultimii ani la noi, dorinţa de a câştiga. Sigur, fotbalul evoluează,…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.