EXCLUSIV | Legea Sponsorizării, la un pas de a ajunge în Parlament! Ce şanse sunt ca bugetul întregului sport să „sară” de la 400-500 de milioane de euro la peste 2,2 miliarde de euro? Propunerile fiscale pentru revoluţia Sportului în România

0

Un grup de parlamentari printre care se regăseşte şi preşedintele Federaţiei Române de Box, Vasile Câtea, susţinut şi de Comitetul Olimpic şi Sport Român, negociază în aceste zile cu reprezentanţii Ministerului de Finanţe forma finală a Legii Sponsorizării, înaintea ca aceasta să fie trimisă în Parlament pentru a fi dezbătută. Conform unor date statistice, sportul românesc ar putea beneficia azi de peste 2,28 de miliarde de euro din sponsorizări, dar pentru că legea este neatractivă pentru agenţii economici, suma totată intrată în sport dacă ajunge la 50 de milioane de euro.

„Lucrăm la forma finală a Legii Sponsorizării cu cei de la Minsterul de Finanţe, astfel încât să-i dăm o formă de comun acord, pentru a fi apoi agreată în Parlament”, ne-a declarat Constantin Căliman, fostul director general al CSM Bucureşti, aflat în grupul de lucru pentru iniţierea Legii Sponsorizării.

În expunerea de motive pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal al României, „modificarea legislativă vizează crearea unui cadru legislativ mai atractiv pentru agenţii economici, având ca scop încurajarea sponsorizărilor către mişcarea sportivă din România. Deşi de la 1 ianuarie 2016 s-a mărit limita de raportare la cifra de afaceri de la 0,3% la 0,5%, actele de sponsorizare nu au fost suficient încurajate, motivul fiind tocmai această limită, deoarece pragul de 20% din impozitul pe profit datorat, depăşeşte de cele mai multe ori pragul secundar de 5/1000 din cifra de afaceri astfel încât, această limită dublă nu rezolvă deloc problema iniţială .

De asemenea, prin OUG 25/2018 s-au adus modificări Codului Fiscal în ceea ce priveşte sponsorizarea de către microintreprinderi, dar de acest lucru beneficiază entităţile nonprofit şi unităţile de cult, care sunt…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.