EXCLUSIV | Ilie Dobre şi cel mai lung ”goool” din istorie: ”Au încercat să mă deposedeze în mod neortodox de recordul mondial”

0

Fostul comentator de radio, Ilie Dobre (65 de ani), a explicat în cadrul emisiunii ProSport LIVE cum a reuşit să ajungă în Cartea Recordurilor pentru cel mai lung ”gol” din istorie, fără respiraţie. Acesta a dezvăluit că nu s-a pregătit deloc pentru acest lucru, dar a vizitat câteva ţări din America de Sud care l-au inspirat.

”Nu m-am pregătit în niciun fel, la mine totul a fost natural. Nu ştiam că pot să zic aşa, dar am încercat la un meci de Cupă dintre Dunărea Călăraşi şi Poli Timişoara, în 1992, în octombrie. Dunărea a bătut cu 1-0 şi am prins acel gol în direct, atunci a fost prima oară. Eu nu ştiam că pot, şi de atunci aşa am rămas. Eu am fost în America de Sud şi asta voiam să spun, că am ascultat şi în Argentina, şi în Peru, şi în Ecuador, inclusiv în Brazilia.

Ei sunt câte doi comentatori, rar este câte unul. Şi trag aer în piept şi strigă ”gol” şapte secunde, apoi trage aer în piept şi spun ”golazo” tot vreo şapte secunde. Dacă ar fi cineva foarte atent, ei nu sunt pe fază, ei spun după ce s-a marcat, nu când intră mingea în poartă, cum fac eu. Mai mult de 14 secunde ei nu pot. Recordul mondial a fost al unui argentinian de 60 de ani, 19 secunde, fără respiraţie. Eu în 2011 l-am bătut, cu 25 de secunde, l-am ridicat la 31 de secunde, şi apoi la 35 de secunde şi şase zecimi”, a spus fostul comentator la ProSport LIVE.

Dobre a dezvăluit şi cum au încercat germanii să-i bată recordul: ”Nu mi-a bătut nimeni primul record. Nu cred că îl pot bate, nu m-am pregătit niciodată. O singură dată m-am pregătit, pentru că au încercat să mă deposedeze în mod neortodox de recordul mondial la golul fără respiraţie. Cei de la un post de radio din Germania, din Munchen, au strâns un grup de vreo 15 sau 20 de tineri şi unii erau suporteri ai Borussiei…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.