EXCLUSIV | Ilie Dobre a văzut moartea cu ochii. „Nu ştiu cum am scăpat cu viaţă din locurile astea”. Episoadele îngrozitoare din „geografia” fostului comentator radio

0

Invitat miercuri dimineaţa la ProSport LIVE, Ilie Dobre (65 de ani) a istorisit câteva episoade din călătoriile sale în toată lumea. Multe dintre ele le asociază cu meciuri antologice şi cu întâmplări dătătoare de speranţă, altele însă îi amintesc că pericolul pândeşte la tot pasul. Cu o înclinaţie către descoperirea unor locuri noi, fostul comentator radio s-a trezit, de câteva ori, prins într-un război de care era total străin. Şi nu numai Războiul Civil din Siria l-a făcut să-şi pună întrebări despre plecările ce aveau să vină, ci şi traficul halucinant din statele în care şoferii nu respectă vreo regulă. În ce oraş era un singur semafor… Descoperiţi mai jos.

„Eu am făcut diferenţa între fapte, între situaţii. Când am fost trimis de radio, am încercat să-mi respect promisiunea, să respect motivul pentru care eram acolo, dar când am mers particular a fost altceva. Peste tot pe unde am fost, Australia, ţările sovietice… Cam peste 70 de ţări am văzut particular, pe banii mei. Nu puteam să stau în hotel şi să beau o cafea. Eu în timpul liber mergeam în altă ţară să văd alte oraşe. Am plecat din Franţa şi am mers până în Belgia să văd vreo 3-4 oraşe. Asta s-a întâmplat într-o singură zi. Eu aveam stilul acesta, îmi plăcea să văd”, demarează jurnalistul inclus în Cartea Recordurilor.

Continuă pe harta personală şi face un popas printre rafalele de gloanţe. „Am fost în Indonezia, Vietnam, America de Sud. Când am fost în Siria, în Damasc, am ajuns când începuse războiul, m-am speriat rău. Era în 2012, nu ştiam ce să fac. Se trăgea pe stradă, aveam impresia că se trage în hotelul în care eram cazat”, rememorează Ilie Dobre, retras din activitate anul trecut.

Ce s-a întâmplat în Siria, pe scurt, în perioada în care Ilie Dobre s-a aflat în…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.