EXCLUSIV | Îl mai ţineţi minte pe „fundaşul de fier” Marcos Antonio? „Nu voiam să joc împotriva lui”. Rapidiştii se temeau de el, dar o gafă catastrofală i-a anulat cariera în vestul Europei. Ce s-a ales acum de omul care speria atacanţii Ligii 1 VIDEO

0

Marcos Antonio (35 de ani) rămâne pentru rapidişti, dar şi pentru fanii fotbalului românesc, unul dintre cei mai buni străini care au trecut prin Liga 1 Betano. Fundaş puternic, cu un simţ al jocului extrem de dezvoltat, brazilianul a impresionat între 2010 şi 2012 în tricoul Rapidului, iar de acolo a urmat un transfer care ar fi trebuit să-i încoroneze cariera. Nuremberg punea mâna pe apătărotul central, dar de aici a urmat picajul lui Antonio, care, pe finalul carierei, a jucat în Malaezia. 

Andrei Ciolacu a fost invitat la ProSport LIVE şi şi-a amintit de fotbalistul cu care a împărţit vestiarul. Aşa cum era de aşteptat, pe teren Marcos Antonio era un lider: „E singurul fundaş împotriva căruia nu voiam să fiu la jocurile-şcoală, voiam să joc cu el în echipă. Avea un plasaemnt bun, fizic impunător şi nici eu nu sunt mic. Mă loveam de dulap. A fost unul dintre jucătorii puternici, a fost şi căpitan la Rapid într-o perioadă, unul dintre fundaşii alături de care am jucat”, a declarat fostul atacant rapidist la ProSport LIVE. 

Gafa colosală care l-a compromis

În 2012, Nuremberg îl transfera pe Marcos Antonio, dar cei doi ani petrecuţi în Germania au fost de coşmar. În Bundesliga a jucat doar 16 minute, dar a fost schimbat după două gafe mari, una fiind fatală. Într-un meci cu Stuttgart, fiind prea sigur pe el, apărătorul brazilianul a pasat prea „moale” spre propriul portar, iar un adversar a deschis scorul. Câteva minute mai târziu, brazilianul a gafat identic, iar Dieter Hecking, antrenorul lui Nuremberg, a luat o decizie radicală. 

L-a schimbat, iar brazilianul nu a mai prins minut din acel moment în Bundesliga. A mai jucat 120 de minute în Cupa Germaniei, iar totul a culminat cu o accidentare gravă, care l-a ţinut departe de teren o perioadă lungă: „Este o poveste celebră cu el la…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.