EXCLUSIV | Fostul antrenor al FCSB a recunoscut două meciuri în care Becali s-a băgat peste el! De fiecare dată, finanţatorul a luat decizii catastrofale: „Am acceptat să fac echipa cum vrea el. Mesajul a fost trimis prin directorul sportiv”

0

A fi antrenorul FCSB rămâne un lucru extrem de dificil, atât timp cât finanţatorul Gigi Becali are o influenţă mare asupra antrenorilor echipei. Au simţit-o rând pe rând cei care s-au perindat de-a lungul sezoanelor pe banca actualei vicecampioane, Nicolae Dică, dar şi Ilie Stan, cel care a dezvăluit două meciuri în care omul de afaceri i-a dictat ce schimbări să facă, dar şi cum să alcătuiască echipa. 

Ilie Stan, acum în vârstă de 51 de ani, a acceptat să vorbească la ProSport LIVE despre două episoade care arată cu exactitate felul în care puterea finanţatorului e exercitată asupra antrenorului. Fostul tehnician al vicecampioanei a petrecut doar câteva luni pe bancă, în sezonul 2011-2012, dar a simţit din plin influenţa lui Gigi Becali.  

Două meciuri în care Becali a luat decizii greşite!

Sezonul 2011-2012, FCSB – AEK Larnaca, scor 3-1, în Europa League:La pauza jocului cu Larnaka, când am jucat în Europa League, a trimis atunci mesaj să-l bag pe Mihai Costea la pauză. Să-l scot pe Nikolic şi să-l bag pe Costea. Nu am vrut! A trimis mesaj prin Narcis Răducan (n.r. – director sportiv la FCSB în acea perioadă). I-am strâns pe toţi în cabină şi le-am pus: ‘Nu. Continuăm cu Nikolic’. Şi, după 10 minute, Nikolic a înscris. L-am trimis pe Nikolic la încălzire, continuăm cu Nikolic şi după aia vedem. Şi după câteva minute a dat Nikolic gol. N-a vorbit cu mine trei zile (n.r. – Gigi Becali)”, a declarat Ilie Stan, la ProSport LIVE. 

Grupa J, Europa League, sezonul 2011-2012:

  • 1. Schalke, 14 puncte
  • 2. FCSB 8 puncte
  • 3. M. Haifa 6 puncte
  • 4. AEK Larnaca 5 puncte

Martie 2012, FCM Târgu Mureş – FCSB, 1-0: La Târgu Mureş am acceptat să fac echipa cum a vrut-o Gigi. Nu puteam la infinit să mergem… Doamne iartă!, niciodată nu m-am certat cu Gigi. El e supărat pe mine că am plecat. ‘Unde…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.