EXCLUSIV | Florinel Coman, studiu de caz şi la naţională: „Ce-l afectează mai mult: ‘Să fumeze sau să-i interzici asta?’ Îi ştiu pe unii care trăgeau din ţigară şi-n pauză”

0

Florinel Coman, una dintre vedetele FCSB-ului, are viciul fumatului, cauză pentru care a fost certat şi-n public de către patronul echipei Gigi Becali. Dar, atacantul de 20 de ani nu poate renunţa atât de uşor la tutun şi problema sa a fost dezbătută şi la lotul naţional, el fiind un om important şi la trupa Under 21, calificată la EURO 2019.

„Mie mi-au trecut prin mână foarte mulţi jucători, de top, care au ajuns la naţională. Unii dintre ei sunt mai libertini, alţii nu. Jucătorii, la 19 ani, au un an de Liga 1 jucat, dar tot copii sunt…Ca şi acasă, dacă nu ai grijă de el, nu reuşeşte să îşi pună în valoare calitatea”, a explicat Adrian Boingiu, secundul lui Mirel Rădoi la U21, la ProSport LIVE.

Tehnicianul de 61 de ani a vorbit apoi strict despre cazul lui Florinel Coman: „Este un copil deosebit. Eu l-am cunoscut şi la U19 şi l-am cunoscut şi acum la U21. Atunci era extrem de liber, jovial, parcă nimic nu îl afecta, iar acum era uşor apăsat. Dar intra în normalitatea grupului, pe care vrem să o creăm şi noi. Din acest punct de vedere, Mirel ştie să se comporte cu fiecare jucător în parte. Ştie detaliile acestea practice şi psihologice.

E foarte greu să se lase de fumat şi aşa sunt mulţi. Eu cunosc jucători foarte buni în România, care în pauză ieşeau să fumeze. Trebuie să pui în balanţă, ca antrenor, ce îl afectează mai mult pe jucător: Să fumeze sau să-i interzici asta? Ideal ar fi să nu facă multe lucruri, să nu fumeze, să nu meargă la şpriţ, dar dacă nu ai fost crescut aşa, e greu.

În toamna trecută, Coman a fost criticat de către Becali, chiar după un meci cu rivala CFR. Florinel a marcat atunci, dar tot nu a scăpat de furia patronului echipei roş-albastre.„Speram să mai iau 2 milioane pe el (n.r – pe Florinel Coman), dar acum nu mai…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.