EXCLUSIV | Federaţia Română de Handbal a suplimentat premiile pentru Euro 2018 cu aproape 70.000 de euro! Pe listă apar 50 de premianţi, inclusiv trei membri ai Consiliului de Administraţie

0

Federaţia Română de Handbal a definitivat nu cu mult timp în urmă lista premierilor pentru Campionatul European de handbal feminin, acolo unde echipa naţională a terminat pe locul 4. „Grosul” lotului a primit câte 3.000 de euro din veniturile proprii ale FRH, plus 4.500 de lei din partea MTS. Nu mai puţin de 50 de persoane au fost premiate după performanţa tricolorelor din Franţa.

În ciuda înfrângerilor suferite săptămâna trecută în cadrul turneului amical Golden League, naţionala feminină este pe locul 4 în Europa. Şi poziţia de pe care va pleca la Campionatul Mondial din Japonia (2019) şi în preliminariile Campionatului European din 2020 – primul din viitorul ciclu olimpic. Acel loc 4 realizat în Franţa a însemnat o performanţă importantă pentru tricolore, având în vedere că este al 2-lea ca valoare din istoria participărilor, după medalia de bronz cucerită în 2010 cu Radu Voina la timonă. Astfel, federaţia nu putea omite premierile, în condiţiile în care statul, conform Hotărârii de Guvern nr. 569/2018, acordă 4.500 de lei prin MTS pentru fiecare jucătoare. O sumă nesemnificativă având în vedere, printre altele, acea victorie fabuloasă cu Norvegia (31-23) ori sacrificiul Cristinei Neagu, încheiat cu o accidentare gravă. A ajunge în Top 4 la un sport de echipă pe plan continental este infinit mai greu decât la aproape orice disciplină individuală. Dar asta este altă discuţie.

Aşadar, absolut normal, forul din Floreasca a suplimentat primele jucătoarelor. A pregătit un fond de aproximativ 70.000 de euro din venituri proprii. Pe lângă 18 jucătoare şi 10 membri ai staff-ului tehnic care au efectuat deplasarea în Franţa, pe lista premierilor apar alte 22 de persoane.

Potrivit unor informaţii ProSport, premiul preşedintelui Alexandru Dedu –…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.